Vijeće Gradske četvrti o asfalterskim i drugim temama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.6.2020. 17:02:03
Vijeće Gradske četvrti o asfalterskim i drugim temama

Foto:

U četvrtak kasno popodne održana je sjednica Vijeća g.č. Sesvete o izmjeni i dopuni plana komunalnih aktivnosti.


Predsjednik Vijeća Stjepan Kezerić izvijestio je vijećnike na sjednici Vijeća održanoj u četvrtak u Plavoj dvorani zbog epidemioloških razloga,  da postoji mogućnost za smanjenje proračuna za asfalterske radove, ali za sada je to još u domeni nagađanja hoće li ili neće, tako da se radi prema aktualnom planu.


„Mi smo do sada već poprilično ispunili naš asfalterski plan koji se odnosi na ovo razdoblje. Radimo kao da ćemo raspolagati svim na početku godine odobrenim sredstvima”, rekao je Kezerić očekujući da će u ovaj segment komunalnih aktivnosti biti uloženo više od 20 milijuna kuna što iz plana komunalnih aktivnosti što iz plana malih komunalnih akcija. 


Podsjetimo, prošlogodišnja asfalterska aktivnost bila je možda i najveća u povijesti Sesveta, a obzirom da je već u planu mjesnoj samoupravi, dakle gradskim četvrtima nešto smanjen smanjen budžet u odnosu na prethodnu godinu, nije bilo moguće niti očekivati ovogodišnju aktivnost na razini kao lanjske, no, uvjeravanja su da neće biti niti drastično manja.


Ove se godine konačno rekonstruira i Brestovečka u koju će biti uloženo ukupno više od 12 milijuna kuna od čega su sesvetska sredstva oko 4, a sredstva grada oko 8 milijuna kuna.


Što se tiče gradskog prijedloga mjesta lokacija za buduće kioske, Kezerić je predložio, a vijećnici podržali da se o predloženim lokacijama ponuditi očitovanje mjesnim odborima na čijem području će biti nove lokacije, uz napomenu da se postojeće lokacije gdje su kiosci u funkciji ne diraju. Dodatni prijedlog zamjenika predsjednika Dražena Markote je da se nove lokacije ponude samo i isključivo našim zainteresiranim OPG-ima, što su svi vijećnici podržali.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account