Vježba evakuacije zbog požara u Domu Medimar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.9.2020. 13:41:27
Vježba evakuacije zbog požara u Domu Medimar

Foto: Screenshot

U Domu za osobe treće životne dobi Medimar u Ninskoj ulici u Sesvetama održana je danas dopodne vježba evakuacije i gašenja požara.



U Domu za starije osobe Medimar izbio je požar zbog čega su štićenici doma morali hitno biti evakuirani u čemu su im pomagali svi djelatnici doma. Istovremeno pripadnici interventne postrojbe DVD-a Sesvete hitali su na požarište. Dolaskom na mjesto incidenta hitro su priredili svu potrebnu opremu za gašenje, ušli u objekt i počeli gasiti.

 Srećom bila je to samo vježba za nedaj Bože da se doista nešto takvo dogodi. 


Važna je to vježba bila svima i štićenicima da vide kako će u stvarnosti napuštati objekt, djelatnicima da vide kako bi štićenici mogli reagirati, a vatrogascima da vide raspored prostorija i s čime bi se sve mogli susretati prilikom intervencije. 


"Mislili smo da će kad dođemo na intervenciju - vježbu već svi biti ispred doma i slikati nas kako mi to radimo, ali ne, oni su doista odradili vježbu prema svim pravilima i to vrlo ozbiljno i savjesno", rekao nam je zapovjednik DVD-a Sesvete Matija Ruga, dodajući da su ipak štićenici bili pripremljeni na sve što će se događati, te da su vatrogasce dočekali sa smiješkom maksimalno im pokušavajući napraviti prostor za njihovu akciju. 


"Dečki su ulazili u taj prostor uobičajeno kao i na svako požarište s izolacijskim aparatima, dakle s maskom (naravno vatrogasnom) i bocama stlačenog zraka  na leđima, što je jamčilo potpunu epidemiološku sigurnost svima", zaključio je Ruga.


Akciju je sa svoje kacige snimao drugi navalni, Krešimir Kolić koji nam je ustupio dio snimke.  


Video: Krešimir Kolić/DVD Sesvete

Vezane vijesti
Ažurirano: 27.2.2024. 8:45:17

Create Account