Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.8.2017. 9:34:58
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Na Jadranu pretežno sunčano i razmjerno vjetrovito. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice na udare olujna, a poslijepodne na moru i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 24 do 29 °C, u gorju malo niža.


Od 07:35 sati autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve skupine vozila, a zbog povremeno jakih, bočnih udara vjetra na vijaduktu Božići vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h.


Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. 


Pojačan je promet na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora. Na naplati Lučko u oba smjera nema dužih čekanja. 

Tijekom dana vrlo gust promet, uz vožnju u koloni i povremene zastoje, očekujemo na svim važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče , A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb, A7 GP Rupa-Diračje, na Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, Jadranskoj magistrali (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Tijekom vikenda i povodom blagdana Velike Gospe, zabrane za teretna motorna vozila na pojedinim cestama u Istri i priobalju iznad 7,5 t bit će:

• nedjelja, 13. kolovoza od 12 do 23 sata; 

• ponedjeljak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i 

• utorak, 15. kolovoza od 14 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).


Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29, na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec

DC502 Smilčić-Pridraga

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

IZVANREDNI PRIJEVOZ


Od 13. kolovoza od 23,30 sati do 14. kolovoza do 05,00 sati izvanredni prijevoz tereta kretat će se relacijom: Slavonski Brod- Mile Budaka-Eugena Kumičića-Ul. Svetog Antuna-DC53-DC525-čvor Slavonski Brod zapad-A3-čvor Sredanci-A5-čvor Osijek-izlaz Osijek-Južna obilaznica (DC2)-Klisa-Trpinja-Vukovar-Trpinjska cesta-Kudeljarska ulica-Priljevo ulica-luka Vukovar.


U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.4.2024. 8:36:28

Create Account