Vremenska prognoza i stanje na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.8.2017. 9:33:43
Vremenska prognoza i stanje na cestama

Foto: dhmz

Pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na istoku poslijepodne umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu uz obalu u noći i ujutro mjestimice umjerena bura, a danju zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 27 do 32 °C.


Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h.


Promet je pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, u priobalju te na prilazima marijanskim svetištima. Na naplatnim postajama Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.


Na prilaznim cestama marijanskih svetišta posebice u Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici očekuje se veći broj hodočasnika, posebice pješaka i biciklista pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.


U povodu blagdana Velike Gospe, zabrane prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u utorak, 15. kolovoza, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (dijelom Lička magistrala).


Tijekom dana očekujemo pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (DC8), na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima posebice sa Slovenijom i BiH. U vremenu povećane gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnje u kolonama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu, način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.


15. kolovoza povodom blagdana Velike Gospe u Vukovini će biti zatvorena državna cesta DC30 od 10:00 do 14:00, te Školska ulica (ŽC3279) od 07:00 do 19:00.


15. kolovoza od 05:00 do 16.kolovoza u 05:00, povodom blagdana Velike Gospe u naselju Kloštar Ivanić bit će zatvoren Trg Svetog Ivana, dio Zagrebačke ulice, Ulica Kralja Tomislava, Ulica Svete Marije i Školska ulica.


Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;

DC502 Smilčić-Pridraga;

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17. kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

IZVANREDNI PRIJEVOZ:


dana 15. kolovoza 2017.god. u 23,30 sati kreće izvanredni prijevoz tereta velikih dimenzija na relaciji: Slavonski Brod-Mile Budaka 1-A3-čvor Sredanci-čvor Osijek-Južna obilaznica-Klisa-Trpinja-Vukovar-luka Vukovar. Dolazak se očekuje u srijedu 15. kolovoza do 05,00 sati. Molimo poštujte upute tehničke i policijske pratnje.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.4.2024. 8:36:28

Create Account