Vugrovečka u Popovcu konačno završena u sučevoj nadoknadi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.4.2018. 22:26:16
Vugrovečka u Popovcu konačno završena u sučevoj nadoknadi

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izrazivši se nogometnim rječnikom možemo obzaniti da je Vugrovečka ulica nakon prekoračenja i trećeg roka, konačno završena i valjda će biti i službeno puštena u promet.


Podsjetimo, vrlo prometna cesta koja spaja Popovec i Markovo Polje, a kojom svakodnevno prođu na stotine različitih osobnih i manje ili više teretnih vozila, bila je u rekonstrukciji u dijelu naselja Popovec, zbog čega se promet morao odvijati obilazno, većinom kroz Komesovu i Reljkovićevu ulicu, stvarajući pri tom stanarima inače mirnih i uskih ulica nemoguće uvjete za život.


Izvođač radova prvo je ugovorio završetak radova koji su počeli još 30. siječnja, za 20. veljače. Zanimljivo da je izvođač, tvrtka Pedom koji je posao dobila na javnom natječaju, ugovorila izvođenje radova za samo 20 dana? Na temelju zimskog vremena, nadležni gradski ured produžio im je rok za izvođenje radova za još mjesec dana, do 23. ožujka. Kako niti tog datuma nisu bili niti blizu završetku, rok im je ponovo bio produžen za još mjesec dana do 20. travnja. 


Pogodite, niti do tog datuma nisu uspjeli dovršiti posao, a konačno asfaltiranje završnog sloja odvijalo se danas. I to tih tristotinjak metara cijeli dan.  Sad još slijedi postavljanje horizontalne signalizacije, što spomenuta tvrtka ipak neće raditi, te vjerojatno službena odluka o puštanju u promet, no ustvari se njome može prometovati već danas.


Kako god ljudima je konačno laknulo, jer bi se promet tim dijelom trebao vratiti u normalu. Netko bi ipak morao povesti računa o poštivanju rokova. Vjerujemo da je, što se kvalitete tiče, sve napravljeno besprijekorno. No o tome će odlučiti tehnički pregled.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 13:23:33

Create Account