Za vikend najpijanija vozačica iz Sesveta, Sesvećan drugi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.6.2019. 10:16:35
Za vikend najpijanija vozačica iz Sesveta, Sesvećan drugi

Foto: Ilustracija

Zagrebačka policijska uprava i sesvetska policija objavili su rezultate vikend akcije Alkohol i Brzina. Najviše si je popila Sesvećanka, a kod muškaraca ovog vikenda rekorder je Zelinčan.



U noćnim satima u dane vikenda, od 21. do 24. lipnja 2019. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača, s ciljem suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

- u petak, 21. lipnja 2019. godine u 19.50 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u Svetom Ivanu Zelini, a u Ulici Vladimira Nazora je zaustavljen te mu je alkotestiranjem izmjerena koncentracija od 3,70 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je isključen iz prometa i oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati te prevezen na otriježnjenje. Druga najveća koncentracija izmjerena kod vozača je na području Sesveta i iznosila je 2,57 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati te prevezen na otriježnjenje.


Kod vozačica rekorderka je ovaj put zaustavljena na području Sesveta, nije javljen podatak u kojoj ulici  i kada, a najveća izmjerena koncentracija iznosila 1,72  g/kg. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i prepraćena je na triježnjenje


 U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 667 prometnih prekršaja, od čega 37 prekršaja vozača s alkoholom, 385 prekršaja nepropisne brzine, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 2 pod zabranom, 5 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 163 ostala prekršaja.

 

 Prilikom provođenja akcije sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a četiri osobe su uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka. 


 Od 37 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 8 vozača (21,6%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg te je evidentirano sedam mladih vozača (18,9%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account