Za vikend u Zagrebu 66 pijana vozača, u Sesvetama petorica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.3.2021. 13:51:03
Za vikend u Zagrebu 66 pijana vozača, u Sesvetama petorica

Foto: Sesvete danas, ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima vikend akcije za cjelokupno područje PUZ-a i za područje Sesveta.



Na području Sesvete kroz vikend sankcionirana su petorica prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, a zbog nepropisne brzine sankcionirano je 12 vozača, dok je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje kažnjeno 5 prekršitelja.

Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,33 g/kg


PUZ:

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 865 prometnih prekršaja, od čega 66 prekršaja vozača s alkoholom, 384 prekršaja nepropisne brzine, 75 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 56 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri prekršaja upravljana pod zabranom, šest prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 270 ostalih prekršaja.

 

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U petak, 26. veljače 2021. godine oko 23 sata, 20-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Heinzelove ulice. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđena joj je koncentracija od 0,88 g/kg alkohola u organizmu zbog čega je isključena iz prometa.

 

U subotu, 27. veljače 2021. godine oko ponoći, 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Putem Marijana Matkovića. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđena mu je koncentracija od 2,07 g/kg alkohola u organizmu zbog čega je isključen iz prometa, oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati te je priveden na Prekršajni sud.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su ukupno dvije osobe kod kojih je test bio negativan, a dvije osobe su odbile podvrgnuti se testiranju.

 

Od 66 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 10 vozača (15,2%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 14 mladih vozača (21,2%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, tri su osobe smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a devet osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account