Za vikend uz alkohol, kontrola pojaseva, mobitela i dječjih sjedalica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.2.2021. 13:14:25
Za vikend uz alkohol, kontrola pojaseva, mobitela i dječjih sjedalica

Foto: Pixabay

Uz uobičajenu vikend akciju kontrole alkohola i brzine, sesvetska će policija kontrolirati korištenje pojaseva, mobitela u vožnji i dječjih sjedalica.Sesvetska policija će tijekom ovog vikenda na svom području posebno kontrolirati korištenje pojaseva u vožnji, ali i nepropisnu upotrebu mobitela tijekom vožnje, kao i dječjih sjedalica, najavljeno je iz policije. 


Prilikom vožnje u osobnom vozilu svi putnici moraju biti propisno vezani sigurnosnim pojasom. Ukoliko se u vozilu prevoze manja djeca, trebaju biti propisno smještena i zavezana u dječjoj sjedalici, a mobilni telefon vozač u vožnji može koristiti isključivo upotrebom hands free opreme.


Istovremeno zagrebačka je policija objavila da će i ovog vikenda provoditi pojačan nadzor prometa: Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja, kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2021. 12:10:03

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account