Zagrebački srednjoškolci - plinoinstalateri najbolji u državi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.4.2018. 18:33:30
Zagrebački srednjoškolci - plinoinstalateri najbolji u državi

Foto: Gradska plinara Zagreb

Ekipa učenika plinoinstalatera Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija pobjednici su XVII. Državnog natjecanja učenika plinoinstalatera koje je danas održano u Gradskoj plinari Zagreb. 



Patrik Čičić i Antonio Setinski pod mentorstvom profesora Vaska Hrkića pokazali su se najboljima u praktičnoj izvedbi plinskih instalacija i testu znanja. Drugo mjesto osvojili su učenici Obrtničke škole Koprivnica, a treće mjesto Srednja škola Bedekovčina. 


Josip Rodin, ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb koja je suorganizirala natjecanje, čestitao je najboljim učenicima u Hrvatskoj istaknuvši kako je zanimanje plinoinstalatera deficitarno, a traženo i dobro plaćeno.


Potreba za plinoinstalaterima je velika, a malo djece odlučuje obrazovati se za taj zanat. Još prevladava mišljenje da je to težak i prljav posao što nije točno jer tehnologija svakim danom napreduje. Naši učenici istovremeno preuzimaju maturalnu svjedodžbu i potpisuju ugovor o radu – kazao je ravnatelj Josip Rodin. 


Član pobjedničke ekipe Antonio Setinski istaknuo je da ne bi trebalo imati predrasuda o struci  linoinstalatera jer je posao zanimljiv, a nije težak, osobito ako čovjek ima volju za radom. 


U natjecanju je sudjelovalo osam škola. Osim tri medaljama nagrađene ekipe, natjecali su se učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, Strojarske i prometne škole Varaždin i Srednje škole Vrbovec. 


Gradska plinara Zagreb 17. je put bila partner u organizaciji natjecanju učenika plinoinstalatera te je, uz ostale donatore, sponzorirala nagrade za sve učenike sudionike natjecanja. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.6.2021. 12:58:51

Create Account