ZAJEDNIČKI KONCERT UČENIKA PÉCSI MŰVÉSZETI GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA I UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE ZLATKA GRGOŠEVIĆA

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.6.2018. 11:12:30
ZAJEDNIČKI KONCERT UČENIKA PÉCSI MŰVÉSZETI GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA  I   UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE ZLATKA GRGOŠEVIĆA

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

Glazbena škola Zlatka Grgoševića ugostila je u četvrtak 7.lipnja učenike umjetničke gimnazije  Pečuh iz Mađarske, piše ravnateljica Ljerka Pašalić. 



 Hrvati i Mađari održali su zajednički koncert na kojem su nastupili od domaćina Kvartet klarineta u klasi prof.mentora Davora Polšeka: Lovro Lubina, Borna Jelečki, Tina Jolić, Lovro Dedić, te mješoviti zbor srednje škole pod dirigentskom palicom prof. Ivana Javore, uz klavirsku pratnju prof. Margarete Golenić i na klarinetu prof. Polšeka.


Uz solo nastupe na klarinetu, harmonici, klaviru i flauti gosti su nastupili i s nekoliko zborskih točaka, sa solistima Roland Szabó (tenor), Kaesz Bernadett (sopran), Kiara Berg (mezzosopran), a kao dirigenti izmjenjivali su se Mária Rába, prof. i Zsombor Katyi (učenik). 

Izvedena su djela : G.F.Telemanna, F.Liszta, V.Semjonova, F.Gasparinia, W.A.Mozarta, L. Bárdosa, E.Griega, Z. Kodálya, B. Kovácsa, F. Dugana, J. S. Bacha. 


Malobrojna publika bila je oduševljena koncertom mladih umjetnika iz Pečuha, ali i naši učenici su za svoj nastup dobili veliki pljesak gostiju. Imali  smo prilike čuti neke nove skladbe mađarskih autora, a oni su upoznali skladbu našeg Franje Dugana.


Najavljena je suradnja i sljedeće školske godine, poziv  na koncert u Pečuh je odmah prihvaćen sa zadovoljstvom. Nakon kratkog druženja gosti su se uputili u Zagreb, gdje su  sljedeći dan imali dogovoreno razgledavanje grada.


Zahvaljujemo Turističkoj zajednici Grada Zagreba na donaciji promotivnog materijala (licitarska srca, CD i brošure o Zagrebu i Hrvatskoj, lepeze) koji smo podijelili gostima. Uz jedno novo prijateljstvo i suradnju koja će se vjerujemo nastaviti, uspjeli smo barem malo reklamirati naš Zagreb i Hrvatsku. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2023. 9:51:50

Create Account