Započinju radovi sanacije vugrovečkog farofa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.10.2020. 9:20:02
Započinju radovi sanacije vugrovečkog farofa

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Snažni proljetni potres nanio je velike štete vugrovečkim sakralnim i povijesnim građevinama, a prvi  u sanaciju ide farof.



Farof ili župni dvor u Vugrovcu pretrpio je znatna oštećenja u snažnom potresu. Stručnjaci su do sad sve pregledali, izradili projekt sanacije s kojim se upravo kreće. Za početak trebalo je isprazniti cijeli gornji kat zdanja koji je uz krov i najviše oštećen. Postavljeni su i potpornji da se ne uruši strop, te uskoro pod nadzorom konzervatora po projektima statičara započinje sanacija zgrade. 


"Teško je reći koliko će doista cijela sanacija na kraju koštati. Hvala Bogu da sam osigurao obje naše crkve i župni dvor, tako da će većinu troškova pokriti osiguranje, a njihova ponuda odštete za župni dvor iznosi 650 tisuća kuna", rekao nam je župnik vlč. Filip Lucić.


Prvotni problem kamo sa svim stvarima iz župnog dvora riješen je dovozom velikog kontejnera z koji će biti spremljen namještaj, knjige i sve ostale stvari do konačnog popravka i ponovnog useljenja.  Za sada još nitko ne prognozira kad bi radovi mogli biti gotovi, jer će se odvijati pod paskom konzervatora, a to onda znamo, malo dulje traje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account