Zaredale su se provale u kuće, iz Vugrovca ukradeno više desetaka tisuća kuna

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.3.2020. 11:00:33
Zaredale su se provale u kuće, iz Vugrovca ukradeno više desetaka tisuća kuna

Foto: Creative commons

Policija je izvijestila o još jednoj provali u obiteljsku kuću, ovaj put u Vugrovcu Gornjem, te ponovo upozorava građane da veću količinu novca i dragocjenosti ne drže u vlastitom prostoru ukoliko ne posjeduju ugrađeni sef.


Priopćenje: 

"Između 4. i 5. ožujka u Vugrovcu Gornjem, nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio novac oštetivši 73-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna". 


Prema riječima policijskog službenika s kojim smo razgovarali, kriminalci ovakve razine ne samo da znaju u kojoj kući ima novaca i dragocjenosti, nego se na razne načine informiraju čak i o mjestu gdje se one čuvaju.  Kada uspiju pribaviti takvu informaciju, ostalo im je stvar rutine. 


Zanimljivo da mnogi vlasnici veće količine novaca i dragocjenosti ne polažu puno u samozaštitu, kao što su protuprovalna vrata i prozori, alarmni sustav, video nadzor, te osobito pas u dvorištu. Naš stručni sugovornik rekao je da pas ne mora biti čak niti neke uobičajene čuvarske pasmine, dovoljno je da bude u dvorištu i lavežom može obeshrabriti potencijalnog provalnika, a najbolja je kombinacija svih zaštitnih sustava. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.10.2023. 12:56:50

Create Account