Završava natječaj za najbolju fotografiju Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.3.2019. 16:37:25
Završava natječaj za najbolju fotografiju Sesveta

Foto: Matija Lipar

Natječaj za najbolju fotografiju Sesveta polagano završava, a svi koji se još nisu uključili, mogu to učiniti do kraja tjedna.Udruga Zelene i plave Sesvete u suradnji s našom redakcijom privodi kraju natječaj kojom se želi putem fotografije istaknuti ljepote kraja u kojem živimo. Svakodnevno ističemo naše probleme, često objavljujemo fotografije kojima se baš i ne bi trebali dičiti, a ovim natječajem želimo ne samo Sesvećanima, nego i svima ostalima koji redovno ili povremeno prate zbivanja s područja našega kraja  pokazati da na ovim prigorskim prostorima, od Lipe do Save, od Sesvetskog Kraljevca do Brestja ima doista mnogo ljepota na koje trebamo ukazati, kojima se trebamo ponositi, ali i koje trebamo zaštititi od svakodnevne uzurpacije. 


Stoga posljednji poziv našim sugrađanima koji se do sada još nisu uključili u natječaj, da snime ono što smatraju da treba ovjekovječiti iz njihova životna okoliša, a za to im čak niti ne treba neki posebni aparat, dovoljan je i mobitel. 

Fotografije treba poslati isključivo elektronskom poštom na adresu: uzipsesvete@gmail.com


Pravila natječaja:

Na natječaju može sudjelovati svatko te je moguće priložiti do pet fotografija, koje moraju uključivati neki motiv iz gradske četvrti Sesvete. Fotografije mogu biti iz ranijih razdoblja, ali osoba koja prilaže fotografiju mora biti njezin autor (nije dopušteno prilaganje arhivskih fotografija iz muzeja i sl.). Uz fotografiju je potrebno navesti lokaciju i razdoblje fotografiranja (ne mora biti točan datum) te, po želji, ime fotografije. Fotografije šaljite na mail Udruge - uzipsesvete@gmail.com (fotografije poslane u Facebook pretinac neće biti objavljivane zbog iznimno niske rezolucije), te će tijekom istog ili narednog dana biti objavljene u posebnom albumu stranice.


Najbolja fotografija bit će izabrana putem broja „lajkova“ koje pojedina fotografija skupi (s udjelom od 40% u sveukupnoj ocjeni fotografije), te ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda od pet ocjenjivača, kojeg će odrediti portal Sesvete danas i Udruga (s udjelom od 60% u sveukupnoj ocjeni fotografije). Fotografije možete dostaviti isključivo u navedenom razdoblju, a ukoliko Udruga primijeti da se pojedini korisnik koristi nedopuštenim sredstvima u dobivanju „lajkova“ (poput stranica za kupovanje lajkova), automatski će biti diskvalificiran iz natječaja, zajedno sa svim fotografijama koje je priložio. Također, molimo da tijekom objave fotografija pazite na diskreciju (ne fotografirate osobe i privatno vlasništvo bez dopuštenja). Portal i Udruga zadržavaju pravo na korištenje fotografija u narednom radu udruge (npr. izložba fotografija), s naglaskom da će uvijek biti istaknuto ime autora. Nadalje, Sesvete-danas i Udruga zadržavaju pravo na eventualne promjene pravila natječaja, ukoliko se za to pokaže potreba.


Pritom ne smijemo zaboraviti vrijedne nagrade za naše pobjednike, uz veliku zahvalu našim sponzorima:


1. mjesto – Sedmodnevno putovanje u Rim za dvoje, pod pokroviteljstvom putničke agencije Kraljica mira

2. mjesto – tečaj informatike za dvije osobe (osnovni ili napredni) u Učilištu Sesvete

3. mjesto – večera za četiri osobe u restoranu Polovanec


Nadamo se velikom odazivu i jedva čekamo vidjeti naše Sesvete iz vašeg objektiva!Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2019. 10:32:53

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account