Zbog čega je asfaltiranje ove godine skuplje?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.2.2019. 11:32:31
Zbog čega je asfaltiranje ove godine skuplje?

Foto: Ilustracija

Nakon što se  proteklih dana digla prašina zbog cijene asfaltiranja, iz Gradskog ureda za mjesnu samoupravu objašnjavaju da su cijene više jer ove godine nema popusta na radove.



Nakon što su se pojedini vijećnici požalili da Zagrebačke ceste neopravdano podižu cijene radova - to su iz ove Holdingove podružnice demantirali. Međutim, vijećnici se ne mogu načuditi da prije potpisivanja ugovora o pojedinim radovima ne mogu dobiti uvid u troškovnik, nego se on šalje Gradskom uredu za mjesnu samoupravu. 


Iz Gradskog ureda za mjesnu samoupravu objašnjavaju da su cijene više jer ove godine nema popusta na radove koji su Zagrebačke ceste obračunavale lani. Pročelnica Renata Šimon kaže i da su porasle cijena materijala.


"U 218. godini Zagrebačke ceste su ostvarile gubitak od oko 15 milijuna kuna. Razlog je bio i taj popust od 5%, a zapravo je pravi razlog u tome što su te cijene materijala, prvenstveno bitumena, koji je osnova za proizvodnju asfalta,  na tržištu jako poskupile", pojašnjava Šimon. 


Pročelnica dodaje da će na sjednici Gradske skupštine u utorak tražiti da im se iz proračuna podmiri razlika koja je nastala zbog popusta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 13:23:33

Create Account