Žeravica dovodi u Sesvete "Male borce"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.1.2019. 17:33:07
Žeravica dovodi u Sesvete "Male borce"

Foto: plakat

Proslavljena sesvetska taekwondo borkinja, sada i trenerica Jelena Vukas pokreće taekwondo za najmlađe.



Sesvete imaju doista raznovrsnu ponudu bilo sportova, bilo kulturnih programa za sve dobne skupine, međutim, još se uvijek nađe podosta, ponajviše djece i mladih koji bi rado krenuli u neki oblik aktivnog i korisnog provođenja vremena, a nisu za sebe pronašli ono što im baš leži. Možda je to upravo taekwondoo za najmlađe. 


Te praznine u sportskoj ponudi za najmlađe bila je svjesna i naša proslavljena sportašica koja je u svoje Sesvete donosila brojne medalje sa svjetskih, europskih i drugih natjecanja, pod mladenačkim prezimenom Žeravica. Zamijetila je da klubovi nemaju odgovarajuće programe za najmlađe kojima upravo u toj dobi treba i adekvatna tjelesna aktivnost, te u tom smislu pokreće projekt naziva Mali borci. Evo što u njemu nudi:



Predstavljam vam Male borce- program taekwondo-a prilagođen djeci predškolske dobi i mlađih školaraca (od 3,5-8 godina).


S obzirom na manjak programa prilagođenih isključivo najmanjim uzrastima i stavljanje istih u programe koji ne prate njihov rast i godine, poučena osmogodišnjim trenerskim iskustvom (od najmlađe do starije djece),  odlučila sam pokrenuti taekwondo rekreaciju za najmlađe koja će biti njima potpuno prilagođena. Sati rekreacije odvijat će se dva puta tjedno od 18:00-19:00 u dvorani Učilišta Sesvete, Trakošćanska ul. 26. 


Posjedujemo kvalitetnu opremu, a dvorana je opremljena tatami strunjačama. MALI BORCI mjesto su gdje su dobrodošla sva djeca za koju roditelji procijene da su spremni započeti sa uvođenjem u sport i učenjem onih najvažnijih- prvih koraka. Predrasude su da se radi o sportu isključivo namijenjenom dječacima- iskustvo kaže da su djevojčice te koje se najčešće duže od dječaka zadrže u ovom sportu. Također, još jedna od predrasuda je "agresija"- taekwondo je sport koji potiče i uči upravo suprotno- samokontroli i drugim načinima "borbe" protiv dječjih problema. 


Mnogi tvrde kako nije poželjno djecu usmjeriti na isključivo jedan sport u ranoj dobi- svaki doktor će reći kako su borilački sportovi pravi izbor za vašu djecu. Taekwondo okuplja "bazne" sportove u jedan, pa su dio taekwondo programa i atletika i gimnastika. Učenje naprednijih pokreta koji su dio taekwondo sporta, uz atletske i gimnastičke vježbe daje više mogućnosti motoričkom napretku. 


Svi znamo da ukoliko je temelj loš, kasnije je sve ostalo teže popraviti, a naš je interes izgraditi kvalitetan temelj nakon čega će se djeca moći bolje snaći i u svim ostalim sportovima koje kasnije odaberu.


 

S obzirom na ograničeni broj po grupama molimo zainteresirane da se najave (ime i prezime djeteta, te datum rođenja) kako bi se složile grupe te po potrebi dodali novi termini. Najaviti se može na maliborci@aol.com, mobitelom na 091 595 6077 ili putem Fesja   ili Instagrama 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.2.2024. 17:21:39

Create Account