ZIPS objavio platforme za razvoj Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.1.2021. 8:49:02
ZIPS objavio platforme za razvoj Sesveta

Foto: Zelene i plave Sesvete

Udruga Zelene i plave Sesvete objavile su skup ideja koje su polazna osnova za razvoj Sesveta.



Trenutačno stanje u prostoru Sesveta već dugo nije zadovoljavajuće. Vrlo vjerojatno velika većina građana želi ubrzane promjene, naravno, promjene na bolje. U tom je smislu grupa građana prije nekoliko godina i oformila udrugu Zelene i plave Sesvete kojoj je cilj efikasno, ekološko i ekonomsko mijenjanje prostora ovog dijela Prigorja u pozitivnom smislu koristeći pri tom najsuvremenije znanstvene spoznaje. 


U udruzi djeluje i nekolicina eksperata iz raznih područja koji su svojim idejama znatno pridonijeli promijeni svijesti građana u želji za što bržim i boljim promjenama. 


Njihov rad je za posljedicu imao objavu skupa ideja i prijedloga koje bi ustvari segmentualno trebale poslužiti kao platforme za razvoj Sesveta. To znači da te ideje nisu konačne, nego, dapače, polazna osnova ili polazne točke koje bi javnost, a osobito stručni krugovi trebali raspraviti i donijeti konačne prijedloge u kojima bi lokalne politike imale uporište za ostvarenje cilja, a to je mijenjanje situacije u prostoru, ali i ovdašnjeg života na bolje.


U tom smislu iz udruge stižu pozivi svim političkim opcijama koje će prepoznati neke ili većinu od predloženih platformi, da se slobodno njima posluže ukoliko smatraju da mogu biti djelom njihovih programa, ali i da potom u nastavku svog djelovanja intenzivno se zalažu za njihovo ostvarenje.


Platforme koje je iznijela udruga Zelene i plave Sesvete možete pročitati na njihovoj web stranici, link je ovdje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.11.2023. 8:45:57

Create Account