HPD „Lipa“ Sesvete slavi 70 godina postojanja

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 8.6.2022. 12:46:06
HPD „Lipa“ Sesvete slavi 70 godina postojanja

Foto: Plakat/HPD Lipa

Velika proslava sedamdesete obljetnice osnutka i djelovanja sesvetskog planinarskog društva HPD Lipa.



Ovog vikenda, od petka do nedjelje, planinari HPD „Lipa“ Sesvete obilježavaju 70 godina postojanja Društva, te pozivaju sve članove sadašnje i bivše, prijatelje, poznanike, suradnike, kolege, planinare, alpiniste, speleologe, podržavatelje i sve ostale da svojim prisustvom uveličaju proslavu dugogodišnjeg postojanja planinarstva u Sesvetama.


Proslava počinje održavanjem svečane sjednice - akademije Društva u petak, 10. lipnja u 19.30 u Dvorani Narodnog sveučilišta „Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6.


Nastavlja se planinarski, idući dan, u subotu, 11. lipnja kada će se zajedno s gostima, prijateljskim društvom HPD „Vitez“ s kojima su u prijateljskim odnosima više od 15 godina, pješačiti Medvednicom od središnjeg do istočnog dijela gdje je planinarski dom Lipa. Tamo će se održati druženje do kasno u noć, uz gulaš i glazbu.


U nedjelju 12. lipnja u jutarnjim satima organizira se vođena tura do pećine Velika peć, atraktivnog geomorfološkog objekta u blizini planinarskog doma, dok će se kod planinarskog doma i na velikoj livadi kod kapele održavati zabavne igre za brojni pomladak HPD „Lipa“.


Zahvalnu sv. misu ispred kapele Hrvatskih mučenika u 12 sati predvodit će pater Stjepan Ivan Horvat. Potom slijedi druženje uz živu glazbu i poslastice domara na Lipi.


Pridružite se!



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account