Izložbu povodom Svih Svetih "Hrvatski sveci i blaženici" u galeriji ZIPS otvara biskup Mrzljak

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.10.2022. 9:41:06
Početak: 25.10.2022. 19:00
Izložbu povodom Svih Svetih "Hrvatski sveci i blaženici" u galeriji ZIPS otvara biskup Mrzljak

Foto: Plakat

Izložba slika "Hrvatski sveci i blaženici" Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića bit će povodom blagdana Svih Svetih otvorena u galeriji Zelenih i plavih Sesveta, otvara ju  biskup Mrzljak.
Izložba "Hrvatski sveci i blaženici"  Ivice i Kristine Mareković bit će otvorena u galeriji Zelenih i plavih Sesveta, Ivana Keleka 2. u utorak, 25. listopada u 19 sati. Izložbu će otvoriti biskup u miru Josip Mrzljak, a u glazbenom dijelu zasvirat će učenici Glazbene škole Zlatka Grgoševića. 


Biskup Mrzljak razgledava prethodnu izložbu u galeriji ZIPS-a u društvu autora Branka Kelčeca i predsjednika ZIPS-a Ante Damjanovića (Foto: ZIPS).Izložba likovnih djela „Hrvatski sveci i blaženici“ akademskih slikara Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića (kćeri i oca) obiteljski je projekt ovo dvoje umjetnika iz Siska kojim su već u više navrata gostovali u značajnim izložbenim prostorima diljem Hrvatske. 


Umjetnici će sebi svojstvenom tehnikom prikazati (ne)poznate hrvatske svece i blaženike. 


Ova izložba posebna je po tome što svake godine uoči blagdana Svih Svetih jedan umjetnik ili jedna obitelj umjetnika oslikava hrvatske svece i blaženike. Organiziranjem izložbe promiče se njihovo prepoznavanje u široj javnosti.Vezane vijesti
Ažurirano: 1.10.2023. 11:28:59

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account