Javnozdravstvena akcija Edukacijom do zdravlja ovog četvrtka u Novom Jelkovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.10.2022. 14:46:21
Početak: 13.10.2022. 18:00
Javnozdravstvena akcija Edukacijom do zdravlja ovog četvrtka u Novom Jelkovcu

Foto: Pixabay

Javnozdravstvena akcija “Edukacijom do zdravlja - Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine”  - Novi Jelkovec, 13. listopada 2022.g.



Pozivamo Vas na javnozdravstvenu akciju koja će se održati u sklopu programa „Unaprjeđenje zdravlja pripadnika romske nacionalne manjine“, 

13. listopada 2022.g. (četvrtak), u prostorijama Mjesnog odbora Novi Jelkovec, 

Ul. Ljudevita Posavskog 25, u vremenskom trajanju od 14,00 do 18,00 sati.


Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Domom zdravlja Zagreb – Istok, Mjesnom samoupravom Novi Jelkovec te lokalnim udrugama poziva građane, prvenstveno pripadnike romske nacionalne manjine, ali i sve ostale da se pridruže ovoj javnozdravstvenoj akciji.


Akcija će biti održana u četvrtak, 13. listopada u prostorijama Mjesnog odbora Novi Jelkovec, Ul. Ljudevita Posavskog 25, u vremenu od 14,00 do 18,00 sati.


Tijekom javnozdravstvene akcije pripadnici romske nacionalne manjine biti će u mogućnosti obaviti preventivni pregled koji obuhvaća analizu anamnestičkih podataka, određivanje krvnog tlaka i razine šećer u krvi (GUK), izmjeriti razinu ugljičnog monoksida (CO) u izdahu, analizu tjelesne mase, individualno i grupno savjetovanje uz edukaciju o nastavku terapije i regulaciji optimalnog krvnog tlaka i razine šećer u krvi, tumačenju rizičnih čimbenika za razvoj kardiovaskularnih nepovoljnih događaja kao i o zdravim stilovima života te preventivni mamografski pregled. 


Važna napomena: 

uz obaveznu prethodnu najavu mamografskom pregledu mogu pristupiti zainteresirane žene koje imaju punih 38 godina ili više, nisu trudne ili ne doje, također žene koje u zadnjih 12 mjeseci nisu bile na mamografskom snimanju. Uputnica nije potrebna, a žene će svoje mamografske snimke zajedno sa nalazom i preporukom dobiti na kućnu adresu unutar mjesec dana od dana snimanja.



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.3.2024. 18:22:12

Create Account