Kreće Sesvetsko ljeto, uz mnoštvo radionica i zanimljvi koncert

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.7.2021. 14:38:31
Početak: 06.07.2021. 20:30
Kreće Sesvetsko ljeto, uz mnoštvo radionica i zanimljvi koncert

Foto: NS Sesvete

U sklopu Sesvetskog ljeta koje je ponajviše namijenjeno mladima s mnoštvom različitih radionica, u utorak će biti održan zanimljiv koncert vrhunskih glazbenika.



Na otvorenoj sceni Narodnog sveučilišta "Sesvete", u utorak, 6. srpnja navečer, jedinstvenim likovno glazbenim događanjem NS Sesvete obilježit će rođendan FRIDE KAHLO, umjetnice koja je često nazivana ženom koja je stvarala povijest. 


U hladovini, ispred ulaza u Sveučilište, u vremenu od 17 do 19 sati održat će se likovna radionica prilagođena svim uzrastima, na kojoj će se izrađivati i ukrašavati uporabne predmete s likom ove velike meksičke i svjetske slikarice. Nakon radionice, u 20.30 očekuje nas glazbena poslastica.   


   Ante Gelo i Borna Šercar, višestruki dobitnici nagrade „Porin“, prijatelji i suradnici koji više od  25 godina zajedno stvaraju i muziciraju u raznim kombinacijama, na gitari i flašofonu izvest će obrade poznatih klasičnih skladbi poput uvertire opere Carmen G. Bizeta, Radetzky marš J. Straussa, Rondo Alla Turca W. A. Mozarta, Sabre Dance A. Khachaturiana, Csárdás V. Monti, Mađarski ples br. 5 J. Brahmsa, Pavana G .Fauré, Menuet L. Boccherinija,  La primavera A.Vivaldi  i Can Can J. Offenbacha.


Program je dio manifestacije Sesvetsko ljeto, financiran je sredstvima Gradskog ureda za kulturu. Sudjelovanje u svim programima je besplatno.

.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.3.2024. 14:22:58

Create Account