„Majčina priča Šume Striborove", dječju predstavu u Sesvetama izvodi Doris Šarić Kukujljica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.5.2023. 11:27:39
Početak: 13.05.2023. 17:00
„Majčina priča Šume Striborove", dječju predstavu u Sesvetama izvodi Doris Šarić Kukujljica

Foto: Promo

Centar za kulturu dovodi u Sesvete vrlo zanimljivu dječju kazališnu predstavu u izvedbi velike hrvatske kazališne umjetnice.Velika hrvatska kazališna glumica Doris Šarić Kukuljica dolazi u Sesvete s predstavom „Majčina priča Šume Striborove". 

Predstava će u organizaciji Centra za kulturu biti odigrana u dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete u subotu, 13. svibnja od 17 sati. 


Predstavu u izvedbi Lutkarskog kazališta "Za bregom" iz Zagreba prema pripovijetki Ivane Brlić Mažuranić dramatizirala je Zdenka Đerđ. Zanimljivost njene dramatizacije je u tome što je »Šuma Striborova« ispripovijedana iz perspektive lika Majke, no Doris Šarić Kukuljica, različitim modulacijama glasa i gestama, utjelovila je i ostale likove iz bajke – sina, snahu-guju, Domaće, Malika Tintilinića, siromašnu djevojku… Sugestivnim, toplim glasom, glumica je oživjela rečenice Ivane Brlić-Mažuranić, iskazujući ekspresivnim načinom glume moć pripovijedanja.


Predstava je za uzrast +7 a ulaznice po cijeni od 3,99 € možete kupiti na blagajni dvorane.   U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account