Mlada "sesvetska" ukrajinska slikarica Tetiana Maslyk izlaže slike u galeriji dvorane NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.11.2022. 8:58:04
Početak: 25.11.2022. 18:59
Mlada "sesvetska" ukrajinska slikarica Tetiana Maslyk izlaže slike u galeriji dvorane NS Sesvete

Foto: NS Sesvete

 Tetiana Maslyk akademska slikarica sa sveučilišta u Kijevu trenutni životni smještaj potražila je u Sesvetama gdje živi i radi, otvara večeras u 18 sati svoju izložbu.
Tetiana Maslyk rođena je Kijevljanka.  Oduvijek je fascinirana likovnom umjetnošču. Tetianin afinitet prema umjetnosti koji se razvijao tijekom tinejdžerskih godina stručno se usavršio magisterijem na Kijevskom Nacionalnom sveučilištu arhitekture i umjetnosti gdje uči o povijesti umjetnosti i slikarskim tehnikama starih majstora.


Sudjelovala je na međunarodnim izložbama, brojnim umjetničkim projektima i simpozijima, diljem svijeta. Tetiana smatra da se sve lijepe stvari nosimo iz djetinjstva te je autorica i ilustratorica nekoliko dječjih knjiga. Dobitnica je nagrade međunarodnog CG likovnog natječaja.


Zbog rata u Ukrajini Tetiana je bila prisiljena napustiti svoju zemlju u kojoj su ostala  njena djela na kojima je godinama radila. Danas živi i radi u Sesvetama.


Tetiana Maslyk je vizualna umjetnica s više od dvadeset godina rada u različitim umjetničkim medijima. U različitim vizualnim projektima, umjetničke vještine predstavlja kombinacijom digitalnih i klasičnih tehnika crtanja i slikanja. Radovi na izlożbi produkt su preispitivanja razlicitih unutarnjih stavova. Oni su pokušaj preživljavanja emocija pogledom u dubinu i predstavljanje unutarnjeg. S početka se čini zastrasujuće dok se ne suoćimo oći u oći s onim što nas plaši. Tada se strah oblikuje u formu, boju i vrijeme.


Izložba se može razgledati do 8. prosinca 2022.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.3.2023. 9:49:48

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account