"Najbolji' sat i kusur", stand up komedija Pedje Bajovića u dvorani NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.11.2023. 12:09:08
Početak: 29.11.2023. 20:00
"Najbolji' sat i kusur", stand up komedija Pedje Bajovića u dvorani NS Sesvete

Foto: Promo

Pedja Bajović ponudit će svoj Best Of u četiri zagrebačka kuta na istočnoj, južnoj, zapadnoj te sjevernoj točki grada u kojem je prije 19 godina krenula ovdašnja priča komedije s nogu, u Sesvetama je u srijedu, 29. studenoga.



Prvo je dvorana, pa klub, zatim sala mjesnog odbora i na kraju - toranj! Ovo je kratak opis itinerera mini-turneje po Zagrebu koju će krajem ovog te početkom sljedećeg mjeseca predstavom NAJBOLJI' sat i kusur, svojim sugrađanima ponuditi pionir i veteran naše stand-up komedije, Pedja Bajović.


"Jesam stand-up komičar iz Zagreba, ali ne baš i zagrebački!, objašnjava Pedja i nastavlja; "Nas je nekoliko ovdje pokrenulo stand-up scenu, par godina sam bio producent prve skupine zagrebačkih komičara te vodio i klupske večeri, ali je onda došlo vrijeme da se inicijativa prebaci na mlađe, a ja sam krenuo dalje". 

 

Sve je to najbolje opisati brojkama: u nepunih 19 godina aktivnog bavljenja komedijom s nogu, Pedja je svojim nastupima obišao 40 zemalja svijeta i u njima preko 350 gradova! Pored nastupa na našem jeziku, specijalizirao se i za one na engleskom te se upravo vratio s turneje koja je uključila Island, u tri baltičke zemlje i Poljsku. Nakon njih, a prije odlaska na svoju makedonsku turneju, ovaj komičar odlučio je obići Zagreb - s istoka, juga, zapada, a onda i - sjevera!


"Da, odlučio sam vratiti se u svoj grad na velika vrata, ali ona - vanjska! Svoj Best Of show ponudit ću u Sesvetama, Novom Zagrebu, Donjoj Kustošiji i na kraju - na Sljemenu! Centar će me morati još malo pričekati!, najavljuje Bajović.


Zagrebačka mini-turneja će započeti u srijedu, 29.11. u 20 sati u Narodnom sveučilištu Sesvete koje je već duže vremena domaćin ovakvim programima. Zatim će - po svom starom običaju pokretanja novih stvari - Pedja Bajović za stand-up komediju otvoriti tri potpuno nova prostora: u četvrtak 30. studenog to će biti  OZ Bar na Zagrebačkom velesajmu, a u subotu 2. prosinca - sala Mjesnog odbora Donja Kustošija (Zagrebačka cesta 88). Kao svojevrsna kruna turneje - to će biti nastup na tornju na Sljemenu, u nedjelju 3. prosinca. 

 

- Moja publika je nešto starija od one „uobičajene“ koja dolazi na klupske stand-up večeri. Među njima je puno ljudi koji su s skupa nama i više od 15 godina gradili scenu i upravo zato sam odlučio da fizički priđem ja njima - u njihove dijelove grada i tamo ponudim ovu svoju kompilacijsku predstavu, nastalu od najboljih dijelova moje tri tematske: S NOGU, MUŠKARAC i ROK TRAJANJA. Puno ih nije gledalo sve tri, a neki su ih gledali dovoljno davno - pa pomalo računam i na rane simptome skleroze koji se pojavljuju već u kasnim 30-im godinama života!, kroz smijeh nam ovaj komičar odaje svoje poslovne tajne! 


Ulaznice za kompilacijsku predstavu stand-up komedije NAJBOLJI' sat i kusur  na raspolaganju su unutar web sustava ENTRIO, gdje je u pretraživanju dovoljno upisati „Pedja ZG“ ili direktnim linkom //www.entrio.hr/events?s=pedja+zg



Vezane vijesti
Ažurirano: 2.11.2022. 10:10:51

Create Account