Planinarski utorak HPD-a Lipa: Bijeli divovi Balkana, putopisno predavanje u Knjižnici Sesvete

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 6.2.2023. 13:35:03
Početak: 07.02.2023. 18:15
Planinarski utorak HPD-a Lipa: Bijeli divovi Balkana, putopisno predavanje u Knjižnici Sesvete

Foto: Matej Perkov

Putopisno planinarsko predavanje Mateja Perkova „Bijeli divovi Balkana“ u čitaonici Knjižnice Sesvete, Trg D. Domjanića 6,  u utorak, 7. veljače 2023. u 18.15 sati organizira HPD „Lipa“ Sesvete.



Na ovom predavanju Matej Perkov, visokogorac i putopisac predstavlja svoj visokogorski kulturološki projekt s mnoštvom fotografija atraktivnih lokacija koja je obišao i s duhovito zanimljivim pričama koje ga na tim putovanjima neizostavno prate. Vjerujemo da će to izazvati interes dječje i odrasle sesvetske publike.


Matej Perkov svoj visokogorski kulturološki projekt „Bijeli divovi Balkana“ već godinama aktivno živi ponajviše zimi, kada se visokogorci penju na snijegom i ledom okovane vrhove planina razasutih diljem balkanskog poluotoka. Te planine koje su poznate kao omiljene ljetne destinacije, zelene i posute cvijećem, zimi se pretvaraju u izazovne gorostase, divove koji u zimskim uvjetima na penjače ostavljaju dojam da su u svjetskom velegorju. Planine Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske… Sve su to fantastične avanture nadomak našeg dohvata, pogotovo ako nemamo novaca i vremena za daleka putovanja. U romantiku Balkana utkana je njegova povijest, ljudi koji podno planina žive i njihovi običaji, ratovi, mirenja i nadmudrivanja, gastronomske delicije i specifični ambijent kojeg drugdje nema. 


O svemu tome pričat će nam visokogorac i putopisac Matej Perkov uz mnoštvo lijepih fotografija i zanimljivih anegdota, a ovom prilikom predstavit će i dječju planinarsku početnicu "Planina mi je najdraža škola".

Ulaz na predavanje je slobodan.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.3.2024. 13:22:59

Create Account