Predstavljanje knjige "Sloboda, mir meju nami " Mile Pešorde

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.11.2019. 10:40:11
Početak: 07.11.2019. 18:00
Predstavljanje knjige "Sloboda, mir meju nami " Mile Pešorde

Foto: PR

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u četvrtak, 7. studenoga 2019. u prostoru Čitaonice Knjižnice Sesvete održat će se predstavljanje knjige autora Mile Pešorde pod naslovom SLOBODA, MIR MEJU NAMI. 



Radi se o opsežnom rukopisu koji u pet cjelina obuhvaća brojne autorove kolumne političkog, kulturnog i intelektualnog sadržaja objavljene u tjedniku za kulturu „Hrvatsko slovo“, kojemu je Pešorda jedan od osnivača. 


Sudjeluju prof. dr. sc. Ivan Rogić Nehajev, autor Mile Pešorda te Ivan Babić u ulozi moderatora.  Početak predstavljanja je u 18 sati.


Prof. dr. sc. Ivan Rogić Nehajev hrvatski je književnik i sociolog. Radio u Urbanističkom institutu Hrvatske, od 1989. redovni je profesor na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2007. do umirovljenja stalni je zaposlenik Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" u Zagrebu. Potpisao je više znanstvenih knjiga iz sociologije. 

 

Mile Pešorda hrvatski je književnik i antologijski pjesnik, sutvorac i potpisnik povijesne Sarajevske deklaracije o hrvatskom jeziku (1971.), te dopisni član Europske akademije znanosti i umjetnosti. Jedan je od osnivača tjednika „Hrvatsko slovo“ kojemu je i nadjenuo ime.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 13:49:30

Create Account