Radionica Fraktalnim crtanjem do terapijom putem umjetnosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.5.2023. 10:11:18
Početak: 17.05.2023. 18:30
Radionica Fraktalnim crtanjem do terapijom putem umjetnosti

Foto: Plakat

Sesvetsko Ostvarenje ponovo priređuje zanimljive i korisne radionice.



Približava nam se Međunarodni dan muzeja kojeg će, 18. svibnja, na tisuće muzeja i galerija diljem svijeta obilježiti pod temom Muzeji, održivost i dobrobit, ukazujući na prisutnost niza okolišnih i društvenih kriza te na ulogu muzejskih i galerijskih institucija u poticanju pojedinca i zajednice na pozitivne promjene važne za održivu budućnost. 


Međunarodni savjet za muzeje (ICOM) savjetuje da programi budu prilagođeni publici različite dobi i razine obrazovanja jer su svima dobrodošli terapeutski programi poput antistress radionica, art terapije i muzikoterapije, kao i baštinske radionice.

U sklopu toga nakon utorka  Ostvarenje će i ove srijede održati još jednu edukativnu i interaktivnu radionicu Metoda fraktalnog crteža – terapija putem umjetnosti


Terapijsku metodu osmislila je Tanzilija Polujahtova, klinička i obiteljska psihologinja koja radi i djeluje u Rusiji. Puni naziv je „Fraktalna metoda analitičke dijagnostke, prognoziranja i korekcije čovjekovog stanja“.


Na radionici ćemo pričati o fraktalima, što su to fraktali i gdje ih sve možemo pronaći u svijetu koji nas okružuje. Saznati ćete kako crtanjem fraktala prenosimo svoje unutarnje stanje, misli, osjećaje i karakterne osobine na papir, te kako crtanjem fraktala možemo svjesno utjecati na svoje unutarnje stanje, ukoliko želimo nešto promjeniti kod sebe ili se osnažiti za određenu promjenu.

 

Radionicu vodi:

Ana Gorički

Dipl. Odgojitelj predškolske djece

3. stupanj edukacije Metode fraktalnog crtanja


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account