Tribina Životne priče: Sanja Nikčević

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.2.2020. 10:30:35
Početak: 06.02.2020. 18:30
Tribina Životne priče: Sanja Nikčević

Foto: Sanja Nikčević

Knjižnica Sesvete nastavlja sa svojim serijalom tribina četvrtkom naziva Životne priče. Ovog četvrtka gošća je Sanja NikčevićU četvrtak, 6. veljače u Čitaonici Knjižnice Sesvete u 18:30 sati održat će se osma tribina Životne priče. Tribinu će voditi mr. sc. Mario Raguž. Gošća će biti Sanja Nikčević s kojom ćemo razgovarati o njenoj misiji za povratak lijepog, dobrog i svetog u umjetnost,  te predstaviti knjigu drama Rajmunda Kuparea Prebivao je među nama.


Sanja Nikčević poznata je teatrologinja i kazališna kritičarka. Redovni je profesor teatrologije u trajnom zvanju na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.  Prije toga radila je na anglistici  Filozofskog fakulteta u Osijeku gdje i danas predaje  na doktorskom studiju. Predaje kolegije o anglo-američkoj i hrvatskoj drami, kazališnoj kritici te povijesti drame i kazališta. Od 2010. predsjednica Hrvatskog društva kazališnih kritičara i teatrologa (HDKKT), a od 2014. član Glavnog odbora Matice Hrvatske. Radila kao kritičar i novinar Večernjeg lista i savjetnik za kazalište u Ministarstvu kulture, dva puta bila Fulbrightov stipendist u SAD, osnivač i prvi predsjednik Hrvatskog centra ITI (International Theatre Institute), aktivna u međunarodnim kritičarskim i teatrološkim udrugama. 


Kazališne kritike je pisala u Večernjem listu i Vjesniku a danas u Vijencu, Hrvatskom slovu te za web portale (kazalište.hr, bitno.net). Objavila je preko stotinu znanstvenih i stručnih članaka u časopisima širom svijeta, te sudjelovala na brojnim međunarodnim skupovima. Mario Raguž je urednik i novinar na Hrvatskoj radioteleviziji, pisac za djecu i odrasle, voditelj i urednik emisije Pozitivno na HRT-u te autor više emisija i dokumentarnih filmova.
Vezane vijesti
Ažurirano: 12.12.2023. 14:26:57

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account