U ponedjeljak započinje SMUK, sesvetski Festival mladih

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.4.2022. 12:00:03
U ponedjeljak započinje SMUK, sesvetski Festival mladih

Foto: NS Sesvete

Sesvetska mladež uzdiže kulturu (SMUK), je Festival mladih Sesveta koji će biti održan od 2. do 18. svibnja.




Ovogodišnji SMUK ponudit će niz zanimljivih kulturoloških sadržaja. 


Centar za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“  od 2. – 18. svibnja 2022.  održati će svoj tradicionalnu SMUK (Sesvetska Mladež Uzdiže Kulturu) – Festival mladih. 

Cilj programa je prezentacija mladih Sesvećana iz područja glazbene, dramske i  likovne umjetnosti.


Festival započinje predstavom Mrtva ozbiljna, Dramskog studija Sesvete. Podsjetimo, Dramski studio Sesvete,  Centra za kulturu Narodnog sveučilište „Sesvete“ nastupio je ove godine na 46. SKAZU koji se je održavao od 1. – 8. travnja 2022. u Centru KNAP, s predstavom „Mrtva ozbiljna“.


Igrale su:  Lana Hrenović, Agata Golembiowski, Tena Lacić i Emanuela Krkan. Njihova stručna voditeljica je Nika Bokić, redateljica.


Prosudbeno povjerenstvo 46. SKAZ-a (Susreti kazališnih amatera Zagreba) u sastavu: Zlatko Krilić, književnik, Petra Kurtela, glumica te Zvonko Novosel, glumac, nakon 25 odgledanih predstava odabralo je 5 predstava za sudjelovanje na 26. FESTIVALU ZAGREBAČKIH KAZALIŠNIH AMATERA koji se je održao  9. i 10. travnja u Centru  KNAP.


Između 5 odabranih bi je i Dramski studio Sesvete.


Na Festivalu dodijeljene su nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolju glumicu, najboljeg glumca i za najbolji originalni tekst ili predložak za igru. Festival je pratila i selektorica 62. festivala hrvatskih kazališnih amatera, kazališna kritičarka Gordana Ostović.


Dramski studio Sesvete dobitnik je nagrade „Daska koja život znači“ za najbolji originalni autorski tekst, kojeg su priredile polaznice Dramskog studija i njihova voditeljica, redateljica Nika Bokić.


U nastavku je program ovogodišnjeg SMUK-a:




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 14:45:41

Create Account