U susret Valentinovu: Kabare Adama Končića "Adam i Ona"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.2.2022. 9:54:39
Početak: 11.02.2022. 19:30
U susret Valentinovu: Kabare Adama Končića "Adam i Ona"

Foto: Vizual predstave

Zanimljiv scenski događaj povodom Valentinova, kabare Adam i Ona bit će održan u petak, 11. veljače u dvorani NS Sesvete od 19,30.Predstava i koncert u jednom, odnosno kabare je svojevrsni povratak u prošlost našeg grada Zagreba gdje će glavni izvođač, glumac i pjevač Adam Končić interpretirati 12-tak pjesama nastalih 30-tih godina prošlog stoljeća. Njegova pratnja na klaviru je akademski glazbenik Oliver Belošević. Neki od šlagera i kabaretskih kupleta; Ja ljubim, Za jedan časak radosti, Zdenka zar te nije sram, Frida, Zar ne znaš, Mici, Ne plači Danijelo, etc.


 Pored glazbenih brojeva glumac će izvoditi poznatu ljubavnu poeziju pjesnika našeg podneblja, a koji su obilježili kulturni život grada Zagreba (A.G.Matoš, A. Dedić, Ž. Krznarić, L. Prežigalo…), te priče i anegdote vezane na muško-ženski odnos kao vječne teme. Iz istog razloga upravo naslov „Adam i ona“ ovom glazbeno-poetskom kabareu čija će biti odlika interakcija sa publikom i nagrađivanje sudionika ljepšeg spola sa cvijećem. 


Kabare se izvodi većim dijelom na agramerštini – kajkavskom jeziku zagrebačkog dijalekta u želji očuvanja jezika kojim je grad uvelike živio u prošlom stoljeću, a tragovi mu se još prepoznaju kod živućih građana starije generacije. Želja je autora (Končić podpisuje i režiju i dramaturgiju) da se ova rijetka forma vrati upravo njima, ali i svima koji će htjeti upiti dašak starog Zagreba od prije otprilike 90 godina. 


Predstava je svojevrsna posveta jednom od zadnjih velikih kabare majstora, prerano preminulom Vikiju Glovackom (1919. – 1976.) čijih će se nekoliko pjesama također naći na repertoaru. On je upravo u vremenu kasnih 30-tih godina počinjao svoju karijeru kroz ovu formu, ali ju i nastavio nakon drugog svjetskog rata tj. po povratku iz zatvora zaduživši grad Zagreb sa nekoliko vječnih melodija (Dobro mi došel prijatel, Zadnji fijaker…).


Onaj tko je gledao Končićev samostalni prvijenac-kabare NOĆAS ĆU… u proteklih 12 godina njegovog igranja ne treba posebnog poziva na ovaj svojevrsni nastavak posvete ljepšem spolu, a svi vi koji još niste uronili u svijet raspjevanog, komunikativnog kabarea nema bolje predstave da nam se pridružiti!


Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni u ponedjeljak od 17 -20 sati, a ostale dane od 11 – 13 sati. Ulaz je isključivo uz predočenje COVID potvrde.


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.5.2023. 9:55:14

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account