Životne priče: Ante Gelo u knjižnici Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2019. 13:05:38
Početak: 13.11.2019. 18:30
Životne priče: Ante Gelo u knjižnici Sesvete

Foto: Knjižnica Sesvete/ Cropix / Tom Dubravec

U srijedu, 13. studenoga u Čitaonici Knjižnice Sesvete u 18:30 sati održat će se sedma tribina Životne priče. Tribinu će voditi mr. sc. Mario Raguž. Gost će biti Ante Gelo s kojim ćemo razgovarati o glazbi i suradnji s mnogim glazbenicima.



Ante Gelo poznati je hrvatski gitarist, kompozitor i aranžer. Diplomirao je jazz gitaru na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu. Nastupao je na brojnim koncertima diljem Europe i cijeloga svijeta. Surađivao je sa brojnim poznatim domaćim glazbenicima uključujući: Olivera Dragojevića, Arsena Dedića, Gabi Novak, Ninu Badrić, Terezu Kesoviju itd. 

U zadnje vrijeme većinom radi kao studijski producent i aranžer te piše skladbe za brojne orkestre (Zagrebački filharmonijski orkestar, Simfonijski orkestar, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije) .

Osvojio je mnogo nagrada između ostalih 12 Porina za najboljeg aranžera, kompoziciju i produkciju, nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju jazz kompoziciju te mnoge druge. 


Mario Raguž je urednik i novinar na Hrvatskoj radioteleviziji, pisac za djecu i odrasle, voditelj i urednik emisije Pozitivno na HRT-u te autor više emisija i dokumentarnih filmova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.12.2023. 14:26:57

Create Account