Coca cola za svijetu bez otpada predstavila novu ambalažu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 2.6.2022. 21:17:55
Coca cola za svijetu bez otpada predstavila novu ambalažu

Foto: Coca cola PR

Coca-Cola HBC Hrvatska prestaje upotrebljavati plastičnu omotnu foliju i počinje primjenjivati KeelClip™,  kartonsku ambalažu, koja se može  reciklirati.  



KeelClip™ će se upotrebljavati na svim pakiranjima do šest limenka Coca-Cole, Coca-Cole Zero i Schweppesa, a potom će se proširiti na dio ostaloga asortimana bezalkoholnih gaziranih pića koja na tržište dolaze u limenkama. 


Inovativnim rješenjima, poput KeelClipa™, Coca-Cola HBC Hrvatska nastoji pridonjeti stvaranju Svijeta bez otpada. To je plan koji je pokrenut u suradnji sa strateškim partnerom, tvrtkom The Coca-Cola Company, čiji je cilj riješiti izazove povezane s ambalažom. U sklopu plana jedan je od ciljeva i da primarna ambalaža kojom se Coca-Cola HBC koristi do 2025. godine postane  potpuno oporabljiva, a dodatan je iskorak u tome smjeru i uvođenje KeelClipa™. 


Uvođenje KeelClipa™ samo je dio aktivnosti kojima Coca-Cola HBC  smanjuje svoj utjecaj na okoliš. Ostale aktivnosti uključuju smanjenje težine ambalaže, povećanje uporabe obnovljivih materijala i prikupljanje ambalaže koja se stavlja na tržište.


Provodeći ovaj program, Coca-Cola HBC Hrvatska već je smanjila ukupnu uporabu plastike za ¼ u posljednjih 10-ak godina uporabom lakših boca. Uveden je i novi tip plastičnoga zatvarača kojim je omogućeno smanjenje težine zatvarača za gotovo 30 %.  


Svoju predanost održivom poslovanju Coca-Cola u Hrvatskoj potvrđuje i proizvodima vode Römerquelle, čija je ambalaža napravljena od recikliranih plastičnih boca. Projektom Od izvora do mora potiče se čišćenje obala od ambalažnoga otpada te podiže svijest o važnosti primjerenoga odlaganja otpada i čuvanja hrvatskih vodnih bogatstava. U 2021. godini tim projektom prikupljeno je više od 16 tona otpada. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.3.2024. 13:51:05

Create Account