dm odabrao: Podržani projekti u natječaju {ZAJEDNO} za bolje sutra

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.5.2024. 16:09:04
dm odabrao: Podržani  projekti u natječaju {ZAJEDNO} za bolje sutra

Foto: Promo

dm će podržati osam projekata koji će pridonijeti menstrualnom zdravlju žena u Hrvatskoj.U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra, dm će s 80.000 eura podržati realizaciju osam projekata s ciljem doprinosa menstrualnom zdravlju žena i promjeni percepcije menstruacije u društvu. Među 104 prijavljena projekta, povjerenstvo dm-a odabralo je one koji će u najvećoj mjeri doprinijeti cilju natječaja. 


U sklopu natječaja, dm će podržati istraživanje Instituta Ruđer Bošković, čiji će znanstvenici nastojati utvrditi uzročnike bolnih menstruacija s ciljem ublažavanja simptoma. Zahvaljujući natječaju, Škola za primalje Zagreb, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin i Hrabri telefon organizirat će edukacije o menstrualnom zdravlju, dok će Odbojkaški klub Dinamo provesti projekt normalizacije menstruacije kroz sport. 


dm će ujedno podržati UNICEF-ov program jačanja reproduktivnog zdravlja i zdravstvene pismenosti u školama te će Društvu multiple skleroze Karlovačke županije i Udruzi gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije omogućiti provedbu projekata usmjerenih na edukaciju korisnica o menstrualnom zdravlju. 


S ciljem unapređenja menstrualnog zdravlja i promjene percepcije menstruacije, dm je u veljači trajno snizio cijene uložaka, tampona i menstrualnih gaćica dm marke Jessa za najmanje 13 posto, odnosno za stopu PDV-a, a u što će ukupno uložiti više od 230.000 eura. Na drugoj dm ženskoj konferenciji održanoj u Splitu, stručnjaci su govorili o ginekološkom i mentalnom zdravlju, a  razgovor o temama ključnima za žensko zdravlje nastavlja se u sklopu druge serije dm podcasta.  


Već u subotu 15.6. dm nastavlja s aktivnostima usmjerenima na zdravlje žena. Za svaku kupljenu ulaznicu za dm žensku utrku, dm će donirati dva pakiranja higijenskih uložaka za 14 osnovnih i srednjih škola, koje su se prijavile na natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra.


Detalje o odabranim projektima na internetskoj stranici jednizadrugezajedno.hr.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.4.2024. 13:45:28

Create Account