Franck: „Korak u život“ i borba protiv klimatskih promjena

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 27.4.2022. 17:43:33
Franck: „Korak u život“ i borba protiv klimatskih promjena

Foto: Sanjin Strukić

Dvije su značajne akcije u koje se uključio Franck;  "Korak za život"  i borba protiv klimatskih promjena.



Franck Jubilarna u suradnji s humanitarnom akcijom „Korak u život“ provodi društveno odgovorni projekt u sklopu kojeg donira 50 lipa od prodaje popularne Ciglice, odnosno vakuumiranog pakiranja Jubilarne kave od 250 grama. Akcija prikupljanja sredstava koja je počela 31. ožujka traje do 8. svibnja  2022. i namijenjena je osiguravanju stipendija za fakultetsko obrazovanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.  


Uz prikupljanje sredstava, Franck će, uz podršku svojih stručnjaka iz područja upravljanja ljudskim resursima, za sve prošle i trenutne stipendiste “Koraka u život“ organizirati edukativne radionice kako bi stipendistima pomogli te ih što bolje pripremili za ulazak na tržište rada. Naime, Franck već niz godina otvara poslovni put mladim talentima kroz dvogodišnji mentorski pripravnički program Start Up  za studente koji su na kraju fakultetskog obrazovanja. 


 Franck pripravnicima nudi vrijedno radno iskustvo, stjecanje novih znanja i usavršavanje, konkurentna mjesečna primanja i mogućnost stalnog zaposlenja. Tako se u Franck, na dvogodišnje usavršavanje i stjecanje vrijednog radnog iskustva iz različitih područja poslovanja, svake druge godine mogu prijaviti novi pripravnici, a stipendisti akcije „Korak u život“ također će imati priliku biti obuhvaćeni ovim selekcijskim procesom. 

 

Franck se u godini u kojoj obilježava 130 godina poslovanja, pridružuje i Međunarodnom institutu za klimatske aktivnosti (IICA), prvom udruženju stručnjaka u Republici Hrvatskoj koji se isključivo bavi temama klimatskih promjena. Cilj ovog pridruživanja je ulaganje u održivost i cirkularnu ekonomiju. 


Svrha IICA-e je pomoći poslovnoj zajednici u borbi protiv klimatskih promjena, smanjenju emisija CO2, implementaciji Niskougljične strategije, Strategije prilagodbe i Europskog Zelenog plana u njihove poslovne planove i procese te time njihovog održivog, zelenog gospodarskog razvoja i rasta kako u Republici Hrvatskoj tako i u EU, uz očuvanje okoliša i klime.


Create Account