Franck zadovoljio kriterije IFS Food standarda v7

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 28.7.2021. 19:00:37
Franck zadovoljio  kriterije IFS Food standarda v7

Foto: Franck

Franck je među prvima u Hrvatskoj s visokom razinom usklađenosti prošao procjenu prema  zahtjevima standarda International Featured Standard Food v7.



Franck je među prvima u Hrvatskoj prošao procjenu usklađenosti sa zahtjevima standarda International Featured Standard Food (IFS) Food v7 te obnovio certifikat nakon što je zadovoljio standarde sigurnosti i kvalitete proizvoda. Rezultatom procjene od čak 98,67% Franck je još jednom potvrdio da je na visokoj razini usklađenosti, s obzirom na to da nova verzija norme uključuje proširene zahtjeve te postrožene kriterije ocjenjivanja. 


Riječ je o međunarodno prihvaćenoj potvrdi usklađenosti proizvoda sa zahtjevima norme te u trgovačkom sektoru predstavlja respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke razine kvalitete i sigurnosti proizvoda. Ovaj standard ujedno je i potvrda Franckovih ulaganja u osuvremenjivanje proizvodnih pogona te postizanje kvalitetnijih i boljih sustava kontrole kvalitete.


„Ispunjavanjem zahtjeva vezanih uz pozitivnu i snažnu kulturu sigurnosti hrane u kompaniji dokazali smo usklađenost s novim zakonodavnim okvirom na nivou EU. “, rekla je Zdenka Milinović Bujan, direktorica upravljanja sustavima sigurnosti i kvalitete hrane u Francku. 


 Franckov strateški pristup upravljanju sustavima kvalitete potvrđuju i certifikati poput Rainforest Alliance certifikata koji je sinonim za ekološku, ekonomsku i socijalnu održivost, te Kosher i Halal certifikata i oznake „Hrvatska kvaliteta“ koju nose mnogi Franckovi proizvodi. Kompanija u narednom razdoblju planira daljnja ulaganja u sustave sigurnosti i kvalitete hrane u svojim proizvodnim pogonima u Zagrebu i na ostalim tržištima uključujući ISO 22000:2018, kao i certifikate prema normi ISO 14001:2015 za sustav upravljanja okolišem uz postojeći ISO 50001 sustav energetske učinkovitosti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account