Novi coworking prostor ekskluzivno otvoren u centru Zagreba

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 15.11.2021. 12:56:57
Novi coworking prostor ekskluzivno otvoren u centru Zagreba

Foto: Marko Čolić

Prvi je to coworking prostor s naglaskom na žensko poduzetništvo ne samo u Zagrebu, nego i daleko šire.Centar Zagreba bogatiji je za još jedno mjesto za coworking, evente i druženja. Square One Coworking smjestio se na Trgu žrtava fašizma 1, a njegova posebnost je izraziti fokus na žensko poduzetništvo. Jedan cijeli kat posebno je rezerviran za žene i sadržajima prilagođen potrebama poduzetnica. Usto je pokrenut i program subvencioniranja samohranih majki i majki djece s teškoćama u razvoju, radi dugoročnog  osiguravanja besplatnog radnog prostora. 


Zgrada obuhvaća 1.200 m2 uredskih prostora, a koncipirana je u formatu privatnih ureda za od jedne do osam osoba, dijeljenog radnog prostora te prostorija za sastanke, opuštanje i događanja raznih oblika. 


“Vjerujemo da coworking prostori nisu trend, već dugoročno rješenje za sve vrste profesionalaca jer omogućuju hibridne koncepte rada. Naš je primarni fokus, uz osiguravanje kvalitetnog radnog mjesta, pružiti korisnicima kvalitetnu mrežu kontakata i potaknuti ih na međusobnu suradnju. Ponosni smo i na činjenicu da dajemo poticaj razvoju ženskog poduzetništva i pomažemo osnaživanju poduzetnica samohranih majki.”, istaknula je Klara Rajnović, menadžerica poslovnog razvoja.


Projekt je pokrenut na temelju globalnog iskustva Rent24 zajednice, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera. Vlasništvo je Roberta Bukvića, a investicija je  tri milijuna eura. Projektni dio za prostor napravio je Studio 3P predvođen arhitektom Janom Pivcem.


Osim klasičnog najma ureda ili stola, u prostoru će se redovito održavati konferencije i predavanja, subvencionirati start-upovi i studentski projekti, a svaki četvrtak organizirani su after work eventi, od panel rasprava o poslovanju do popularnih pub kvizova.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.1.2023. 10:13:41

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account