Novi vlasnik Piramide gradi u Sesvetama tvornicu za 100 mil. kuna

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.7.2022. 10:13:19
Novi vlasnik Piramide gradi u Sesvetama tvornicu za 100 mil. kuna

Foto: Promo

Novi vlasnik sesvetske Piramide, Nipro Corporation Japan kupio ju je lani od fonda Blue Sea Capital, što je bila najuspješnija akvizicija 2021. godine.




Japanska megatvrtka Nipro Corporation Japan predstavila je jučer, u srijedu, 20. srpnja svoju investiciju veću od 100 milijuna kuna u Sesvetama, gdje grade novu tvornicu ampula i bočica za farmaceutsku industriju, Nipro PharmaPackaging Hrvatska, piše Poslovni dnevnik.


Kako je poznato, Nipro Corporation Japan kupila je tvornicu u Sesvetama (bivša Piramida) od fonda Blue Sea Capital, a nedavno je i nagrađena kao najuspješnija akvizicija 2021. godine. Sa do sada ostvarenim i najavljenim investicijama Nipro nastavlja trend rasta prihoda i zapošljavanja u Sesvetama, a sa današnjim danom službeno je predstavljena investicija u novu tvornicu koja će proizvoditi ampule i bočice.


Nipro Japan je izabrao  tvornicu u  Sesvetama kao Nipro-ov Globalni centar izvrsnosti u proizvodnji staklenih ampula. Tvornica radi znatno iznad očekivanja i raste brže od plana i trenutno je među 3 vodeća igrača u proizvodnji ampula i bočica za lijekove na svijetu. U Sesvetama se dnevno proizvede gotovo dva milijuna ampula i bočica za punjenje različitih lijekova diljem svijeta, a nakon završetka najavljene investicije, očekuje se i dodatno povećanje proizvodnje na više od dva i pol milijuna ampula i bočica  dnevno te 50-ak novih radnih mjesta.


PODUZEĆE PIRAMIDA SREDSTVIMA EU ŠIRI PROIZVODNJU


Prema riječima člana uprave Nipro PharmaPackaging Hrvatska, Krešimira Sečka, za management i cijelo osoblje ova odluka da postaju Globalni centar izvrsnosti za ampule, kao i nastavak investicija, veliko je međunarodno priznanje. “To priznanje rezultat je napornog rada, stručnosti i predanosti naših zaposlenika pokazanih tijekom proteklih desetljeća. Proširujemo naše mogućnosti za proizvodnju ampula i bočica, ali također namjeravamo u skoroj budućnosti ovdje proizvoditi i sterilne staklene injekcije koje su jedan od najzahtjevnijih proizvoda u koje se pune lijekovi. Htio bih ponovno naglasiti da upravo ovdje u Hrvatskoj, u zagrebačkim Sesvetama, proizvodimo više od 650 milijuna staklene ambalaže godišnje u koju se pune lijekovi koji spašavaju ili pomažu ljudskim životima diljem svijeta i na to smo izrazito ponosni.” kaže Sečak.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account