Od 1. lipnja Dukat povećava otkupnu cijenu mlijeka za još 15 lipa po litri plava crta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.5.2022. 14:20:15
Od 1. lipnja Dukat povećava otkupnu cijenu mlijeka za još 15 lipa po litri  plava crta

Foto: Dukat

Najveći hrvatski prerađivač mlijeka i proizvođač mliječnih proizvoda objavio je danas dobru vijest za proizvođače mlijeka.



Zajedno s novim povećanjem od 1. lipnja najveći otkupljivač mlijeka ulaže 105 milijuna kuna na godišnjoj razini za održanje proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama


Dukat nastavlja s povećanjem otkupne cijene mlijeka. Tako će od 1. lipnja za dodatnih 15 lipa povećati cijenu litre mlijeka predane u otkup što će, uz prethodna četiri povećanja od početka godine, ukupno činiti povećanje od 65 lipa po litri. 


Ovime Dukat nastoji očuvati poslovanje i egzistenciju svojih farmera te osigurati nastavak proizvodnje mlijeka na hrvatskim farmama, a rezultirat će ulaganjem od 105 milijuna kuna godišnje u primarni sektor. 


„Svi su dionici u mljekarskom sektoru i proizvođači i prerađivači, suočeni s velikim izazovima zbog rasta ulaznih troškova i cijene energenata kojima se, nažalost, ne nazire kraj. Naši kooperanti posluju u izrazito teškim uvjetima i mi osluškujemo njihove potrebe, te poduzimamo sve što možemo kako bismo ih podržali u proizvodnji mlijeka“, izjavio je Duško Glišić, direktor Dukata, i dodao: „Proizvodnja mlijeka treba biti postavljena u središte naše poljoprivredne strategije i tako poticana. Zadatak svih dionika domaćeg mljekarskog sektora mora biti podizanje vrijednosti mlijeka u cjelokupnom opskrbnom lancu kako bismo zaustavili negativne trendove, te pozivamo Vladu RH da hitno pronađe način kako  dodatno pomoći primarnim proizvođačima mlijeka.“


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.1.2023. 18:08:29

Create Account