Predstavljeno 65 godina Falkensteinera i najavljeni novi projekti!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.6.2022. 21:20:01
Predstavljeno 65 godina Falkensteinera   i najavljeni novi projekti!

Foto: Marko Čolić

 U povodu 65. obljetnice tvrtke FMTG (Falkensteiner Michaeler Tourism Group), u nazočnosti Otmara Michaelera, suvlasnika i izvršnog direktora i Alexandre Geyer, voditeljice PR-a održana je konferencija za medije u multifunkcionalnom prostoru  Urania u Zagrebu, na kojoj se govorilo o povijesti tvrtke i predstavljeni novi  projekti.Tvrtka FMTG sa svojim različitim poslovnim jedinicama sveobuhvatni je turistički operater s ponudom jedinstvenih i avangardnih iskustva za suvremene putnike u obiteljskim resortima najnovije generacije, kao i u najglamuroznijem kampiranju. Tvrtka je također i pouzdan partner turističkim subjektima koji žele doći na tržište uz jamstvo da će raditi s tvrtkom koja će ponuditi rješenja od građevinarstva do nekretnina, a može se pohvaliti i pionirskim inicijativama na području financija.


Grupacija FMTG posebnu pozornost posvećuje razvoju svog portfelja hotela, rezidencija i kampova, a tijekom razdoblja pandemije razvijeni su i novi koncepti, presudni za još bolje rezultate.


Za FMTG izazovi budućnosti prilika su za stvaranje jedinstvene strategije koju je predstavila uprava tvrtke. Brendu je oduvijek ključna želja da se prema gostima odnosi s izvrsnošću, sažetom u geslu "Welcome Home". 


„Razvijamo integriranu strategiju održivosti za cijeli FMTG uključujući hotelske operacije, razvojni sektor i investicijsku jedinicu”, rekla je Alexandra Geyer, voditeljica PR-a.


Uz novitete u portfelju Falkensteiner Hotels & Residences, koji trenutno broji 31 nekretninu, predstavljen je i izvanredni crowdfunding projekt, inovativni oblik financiranja turističkog sektora, vrlo dobro prihvaćen u Austriji i u Njemačkoj.


Najveće ulaganje predviđeno je u zadarskom resortu Punta Skala koja bi trebala postati prava perjanica tvrtkine ponude na moru. Nakon otvorenja velikog sportsko-zabavno-kongresnog centra Fortis Club, sljedeće bi godine ondje trebalo  otvoriti niz luksuznih vila s pogledom na more, Falkensteiner Punta Skala Villas. U Punta Skali je upravo obnovljen Family Hotel Diadora kojem je kategorija povišena na pet zvjezdica, a uz mnoštvo premium usluga ovaj je hotel dobio niz interaktivnih zabavnih sadržaja za djecu, čime je postao idealan za odmor cijele obitelji. 


U Punta Skali u 2023. planirana je gradnja Falkensteiner Diadora Dependencies - 40 Premium Living Apartmana s mogućnošću korištenja svih dijelova resorta. Arhitekti su Atelier Heiss Architekten Vienna, a otvorenje bi trebalo biti u ljeto 2024.


Uz ulaganja u tom resortu, Zadar je na području Borika dobio i prvi premium kamp s pet zvjezdica u Dalmaciji, jedini otvoren cijele godine. Plan je da nakon obnove takvu kategoriju dobije i kamp Pila kod Punta na otoku Krku. 


 Punta Skala je u samom vrhu ekološki osviještenih resorta u Hrvatskoj, a s tim usmjerenjem nastavit će se i u budućnosti. U skladu s time, u Punta Skali je otvoren pop up vegetarijanski i veganski restoran "TIAN Bistro am Meer”, i to u suradnji s bečkim restoranom TIAN, ovjenčanim  Michelinovom zelenom zvjezdicom i četiri Gault Millau toquea. 


Održivost je jedan od glavnih fokusa cijele kompanije koja  razvija integriranu strategiju. Tako će Falkensteiner Hotel Montafon prvi potpuno ekološki hotel unutar ovog brenda.  biti otvoren potkraj godine u Austriji.


Istodobno, u Italiji će nakon obnove hotela u Casteldarneu i Jesolu, u sljedećih nekoliko godina biti otvoreni premium hoteli s pet zvjezdica u Licati i Cortini D' Ampezzo te superior hotel s četiri zvjezdice u Bolzanu. Značajna su ulaganja i u Češkoj gdje je u svibnju otvoren Falkensteiner hotel Prague, kao boutique hotel s pet zvjezdica.

Najavljena je i gradnja Falkensteiner Hotel & Apartments Salò u Italiji na jezeru Garda s pet zvjezdica koje potpisuje  arhitekt Matteo Thun. Investicija je vrijedna 120 milijuna eura, a otvorenje je planirano u 2025.


Falkensteiner Hotels & Residences najpoznatija je poslovna jedinica tvrtke. FMTG djeluje u skladu sa strategijom turizma 360° i obuhvaća Premium Camping by Falkensteiner; Michaeler & Partner; Falkensteiner Development i Premium Living i FMTG Invest.

Idejni projekt FMTG Investa jedan je od najboljih u FMTG-u u posljednje dvije godine. Kako bi se povećala vrijednost brenda i poboljšao njegov imidž  uvedena je  strategija ulaganja koja ima za cilj osobno uključivanje investitora i gostiju.


Vrste ulaganja podijeljene su prema uplaćenom iznosu i svaka kategorija pruža  pogodnosti s kamatama od 4 posto u slučaju povrata gotovine ili 6,5 posto u slučaju vaučera za boravak u hotelima grupacije. Posljednja kampanja crowdinvestinga završila je prošle godine prikupivši više od 3,5 milijuna eura u nešto manje od pet tjedana, ukupno 26 milijuna eura u dvije godine, za sedam kampanja. Novih osam kampanja počinje 23. lipnja.


„Unatoč teškim tržišnim uvjetima, povjerenje investitora i naših klijenata u brend Falkensteiner ostalo je netaknuto, što je opipljiv znak konkretne lojalnosti, ali i otvorenosti za nove vrste ulaganja koje privlače sve veći broj ljudi, dovoljno je da kažem da smo tijekom naše posljednje kampanje uspjeli uključiti gotovo 200 novih crowdinvestitora", rekao je Otmar Michaeler.


 Mnogo je noviteta koji čekaju dinamičnu turističku stvarnost koja se oduvijek znala obnavljati od prvog koraka Marije i Josefa Falkensteinera prije 65 godina kada su odlučili otvoriti pansion daleko od najprometnijih prometnica, na obali malog jezera.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account