Foto: Hotel Esplanade, arhiva
Restoran Zinfandel's hotela Esplanade u Zagrebu i ove godine priprema niz uskrsnih delicija, selekciju vrhunskih vina i pjenušaca i zabavnu potragu za pisanicama za najmlađe. Tijekom uskrsnog vikenda hotel nudi se i poseban gurmanski paket s noćenjem.
Zagrebački hotel Esplanade oduvijek je predstavljao mjesto susreta i proslava Zagrepčana te mjesto gdje se obilježavaju značajni obiteljski i društveni događaji. Tako će biti i ove godine na blagdan Uskrsa, u nedjelju, 17. travnja, kada restoran Zinfandel's tradicionalno priprema Uskrsni brunch s potpisom chefice Ana Grgić Tomić.
Bit će to proslava Uskrsa uz čašu pjenušca i klavirsku glazbu. Domaća šunka u lisnatom tijestu, krema od hrena, pašteta od pačje jetre, pesto od oraha i meda, salata od pečenih šparoga, kavijar od lososa, Cezar salata s paškim sirom, Esplanadin tradicionalni tatarski biftek, ručno kosan i pripremljen pred stolom, krem juha od hrena s hrskavom pancetom, zapečeni Esplanadini štrukli koji dolaze i u bezglutenskoj varijanti, teleći file s karameliziranom mladom mrkvom, confit pačjeg bataka s mlincima, divlji brancin s komoračem ili file romba s keljom i brojne slastice, čine tek dio selekcije jela. Najmlađe očekuje zabavni animator u kostimu uskrsnog zeca, brojne društvene igre, bojenje i uzbudljiva potraga za pisanicama.
Cijena uskrsnog bruncha uz čašu pjenušca, animaciju za djecu i klavirsku izvedbu iznosi 890 kn po osobi, dok je za djecu do 6 godina cijena ručka 450 kn.