Zagrebačka pivovara proslavila 130. godina osnutka i djelovanja

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 16.6.2022. 9:50:25
Zagrebačka pivovara proslavila 130. godina osnutka i djelovanja

Foto: Grad Zagreb

Slavljenička 130. godina i uz rekordna ulaganja: Zagrebačka pivovara investirala 64 milijuna kuna u novu, tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakiranje limenki.



Zagrebačka pivovara uložila  je  64 milijuna kuna u liniju za punjenje i pakiranje limenki kojom će u zagrebačkom proizvodnom pogonu zadovoljiti stalni rast potražnje tržišta za pivom u limenci, dodatno povećati održivost kompanije, konkurentnost domaće proizvodnje te potrošačima ponuditi nove formate i multipakiranja limenki. 


„ Uvođenje najmodernije tehnologije olakšat će nam zaštitu kvalitete gotovog proizvoda, te omogućiti povećanje konkurentnosti Zagrebačke pivovare na tržištu FMCG-a i unutar naše Molson Coors grupacije. Novoinstaliranom linijom za limenke u potpunosti ćemo ispuniti potrebne kapacitete punjenja za zadovoljenje povećanih potreba tržišta. “, izjavio je Miroslav Holjevac, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare.


Investicija od 64 milijuna kuna odnosi se na novu opremu za punjenje i pakiranje limenki te građevinske radove koji su bili potrebni da bi se prilagodio proizvodni pogon u zagrebačkoj Ilici 224 za instalaciju nove linije. Naime, zbog ograničenog prostora nova linija za limenke raspoređena je na četiri etaže. Uvođenjem najmodernije tehnologije novom linijom za punjenje limenki značajno se smanjuje i potrošnja energenata i ugljični otisak kompanije na okoliš. Upravo je održivi razvoj među prioritetima poslovanja Zagrebačke pivovare.


„Investiciju u novu liniju za punjenje limenki realizirali smo tijekom prošle i u prvoj polovici ove godine, a partnera za projekt pronašli smo u dugogodišnjem i pouzdanom partneru, njemačkoj kompaniji Krones, jednom od najvećih dobavljača opreme za pakiranje u procesnoj industriji. U svega dva mjeseca timovi Zagrebačke pivovare i Kronesa sklopili su liniju do njezinog funkcionalnog stavljanja u upotrebu. “, istaknuo je Dubravko Tome, direktor proizvodnih i logističkih operacija Zagrebačke pivovare. 


Na svečanom obilježavanju 130. rođendana Zagrebačke pivovare i predstavljanju investicije okupili su se brojni ugledni gosti među kojima i gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, veleposlanik Kanade Alan Bowman, veleposlanik Češke Milan Hovorka, šef američke misije u Hrvatskoj Mark Fleming te mnogi drugi. 


 „Vjerujem da će ova investicija ne samo povećati proizvodnju, nego i osigurati nova radna mjesta, a Grad Zagreb će uvijek biti partner takvih investicija“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.


Cijeli investicijski ciklus Zagrebačke pivovare planiran je za sljedeće dvije godine, pa slijedi i velika investicija u modernizaciju linije za punjenje povratnih staklenih boca koja će omogućiti daljnje povećanje proizvodnosti te diverzifikaciju različitih formata boca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2023. 13:05:58

Create Account