Dođite u Štoos poslušati Kraljevečki ponos!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.12.2023. 16:42:15
Dođite u Štoos poslušati Kraljevečki ponos!

Foto:

Božićni koncert pjevačkog zbor Kraljevec na Sutli ove nedjelje, 10. prosinca u dvorani OŠ Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli.Pjevački zbor „Kraljevec na Sutli“ i tamburaši KUD-a Pregrada u nedjelju, 10. prosinca u dvorani osnovne škole „Pavla Štoosa“, Kraljevec na Sutli s početkom u 17 sati organiziraju folklorni koncert tradicionalne i narodne glazbe s područja kontinentale Hrvatske.

Prvi samostalni koncert pjevačkog zbora „Kraljevec na Sutli“ održao se 2019. godine povodom desete godišnjice osnutka zbora, a ove godine, uz svirku tamburaša KUD-a Pregrada zbor će održati koncert pod nazivom „Op! Žica, žica, žica popevka i tamburica”, gdje ćete moći poslušati pjesme poput Posavski drmeš, Letovanić, Slavonsku poskočicu, Ladarke i druge skladbe, bisere naše folklorne scene.

Uz zbor i tamburaše nastupat će i gosti – LIRA Brass Quintet!

Koncert su svojim radom i bezrezervnom podrškom podržali: Općina Kraljevec na Sutli, OŠ “Pavla Štoosa”, Kraljevec na Sutli, PO “Lira”, Kraljevec na Sutli, LU “Fazan”, Kraljevec na Sutli, gospodin Siniša Zorman i tiskara SIGNALPrint.

Op! Žica, žica, žica veselja bit će puna košarica popevki i tamburica!


O zboru:

Pjevački zbor Kraljevec na Sutli nastao je iz tadašnjeg župnog crkvenog zbora sa željom da se proširi repertoar i obuhvate tradicionalne i popularne skladbe ne samo njihova kraja već cijele hrvatske ali i svijeta. Uz viziju tadašnje dirigentice, gospođe Zdenke Poljak koja je 2014. godine dirigentsku palicu predala mladom glazbeniku gospodinu Tomislavu Križancu, zbor je održao više nastupa što u Krapinsko-zagorskoj županiji ali i u drugim krajevima lijepe naše. S novim voditeljem, zbor dobiva i novi zvuk te dodatno proširuje repertoar pjesama. Danas, repertoar pjevačkog zbora Kraljevec na Sutli uključuje sakralne, tradicijske, klasične te popularne skladbe obrađene za zbor a cappella. Zbor trenutno broji 20-ak aktivnih članova koje čine zaljubljenici u zborno pjevanje.U Sesvetskoj Sopnici treba:

Slušati Grad i  prenamijeniti postojeći društveni dom u vrtić
Srušiti staru zgradu i izgraditi novi objekt  vrtića i društvenog doma
Ne raditi ništa, ostaviti stvari kakve sada jesu
Odseliti se u inozemstvo
Nisam upućen, ne znam o čemu se radi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account