Festival kamelija u Opatiji

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 19.3.2022. 17:25:30
Festival kamelija u Opatiji

Foto: Promo

Udruga ljubitelja kamelija Opatija organizira Festival i izložbu kamelija. Izložba se svečano otvara u petak 8. 4.2022. u 18 sati u Umjetničkom paviljnu J. Šporer i traje do nedjelje 10. 4. u 18 h, kada je svečano zatvaranje i proglašenje pobjednika. I prije službenog početka izložbe od od ponedjeljka do petka, organiziraju se razna događanja.

 Tako će u ponedjeljak, Katica Dražić, ing. hortikulture, stručnjakinja za kamelije u Vrtiću Opatija djeci  predstaviti  grm i cvijet kamelije.


 U utorak,u 14 sati održat će se radionica o uzgoju kamelija u rasadniku Parka Angiolina. Radionicu će voditi Katica Dražić Teme su agrotehničke mjere, presađivanje iz reznica, margotiranje, zaštita i njega.

 

U srijedu će Katica Dražić u Parku Angiolina  sa učenicima  šestih razreda OŠ Opatija održati  "Školu u prirodi.


Također u srijedu, u 18 sati u  Villi Antonio predavanje će održati osnivač Udruge ljubitelja kamelija i vrsni poznavatelj povijesti kamelija i Opatije Jan Bernd-Urban.


U četvrtak,  prof.dr.sc. Romana Lekić, pročelnica za turizam u VŠ Edward Bernays Zagreb će u Villi Antonio u 18 h prezentirati simbol ljubavi kameliju i čaroliju Parka Angiolina


U petak, u 18 sati je svečano otvaranje Izložbe u Umjetničkom paviljonu J. Šporer, uz  prigodan umjetnički program u kojem sudjeluju voditelj Dražen Turina Šajeta, Olga Šober, nacionalna prvakinja opere i maestra Nada Matošević Orešković s arijom "E strano" iz opere Traviata, gitarist Natko Štiglić, zbor OŠ R.K. Jeretov i mladi harmonikaš Dorian Rubeša.


U subota u 11 sati je vođena šetnja kroz Park Angiolina. Posjet izložbi u paviljonu Šporer, glasovanje za najljepši cvijet kamelije i prezentacija i kušanje  zelenog čaja "Camellia sinensis" iz uzgoja u obližnjem mjestu Veprinac. Za goste hotela osiguran je profesionalni vodič.

U subotu 13 sati sade se donirane kamelije u gradski park uz svečano upisivanje u Knjigu donatora

U nedjelju 10. travnja posljednjeg dana ove manifestacije u 11 sati organizira se vođena šetnja kroz Park Angiolina a 12 sati bit će Mali cvjetni korzo Lungomare djece Opatijskog vrtića. 

 Svečano zatvaranje 15. Festivala kamelija je 18 sati u Umjetničkom paviljonu J. Šporer. Voditelj programa je  Dražen Turina Šajeta,  gitaru sviraju  Jenny Lazarić Jungić i Dragan Jungić,svoje pjesme govori pjesnikinja Ivana Klovar i  proglašavaju se pobjednici u kategorijama : slike osnovnoškolaca,  fotografije cvijeta i grmova kamelija regije Kvarner, cvijet  kamelije u paviljonu Šporer izabran glasovima posjetitelja izložbe.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.7.2022. 17:02:00

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account