Gourmet spektakl u Rovinju s Michelinovim chefovima

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 13.10.2022. 10:45:46
Gourmet spektakl u Rovinju s Michelinovim chefovima

Foto: Marko Čolić

Nesvakidašnju seriju ekskluzivnih večera potkraj listopada u Rovinju i Balama pripremaju četiri impresivna imena hrvatske gourmet scene u vrhunskim restoranima s Michelinovom zvjezdicom ili s preporukom.



Gourmet spektakl The Signature Dish: 4 of a Kind održava se od 26. do 30. listopada u  Rovinju i  u Balama a taj događaj predstavljen je u vinoteci Bornstein u Zagrebu gdje su novinari mogli kušati vina vinarije Meneghetti. Glavne uloge ove  serije kulinarskih doživljaja imaju chef Jeffrey Vella iz restorana Cap Aureo, chefovi Emanuele Scarello i Lorenzo Lai iz restorana Agli Amici Rovinj*, chef Danijel Đekić iz restorana Monte* te chef Damir Pejčinović iz restorana Meneghetti. Renomirani će chefovi u svojim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i s preporukama pripremiti ekskluzivnu večeru za tridesetak gostiju, dok će vrhunac doživljaja biti dolazak svjetski poznatog kovača Michelea Massara na dodatnu, humanitarno-edukativnu večeru čiji su jelovnik od četiri slijeda zajedno osmislili ti chefovi.


Chefovi kreću u seriju kulinarskih pustolovina 26. listopada večerom u restoranu Monte. U šest sljedova, chef Danijel Đekić istaknut će svoje umjeće koje počiva na modernim tehnikama naglašavanja izvornog okusa namirnica. Dan kasnije, 27. listopada, sedam signature jela naći će se na jelovniku chefa Jeffreyja Velle u restoranu Cap Aureo dok će kreativnost ideja pronađenih u bogatoj tradiciji Istre prezentirati chef Damir Pejčinović 28. listopada u restoranu Meneghetti.  Jela obojena širokom paletom boja predstavit će chefovi Emanuele Scarello i Lorenzo Lai u restoranu Agli Amici Rovinj 29. listopada. 


Te četiri večere dio su mozaika koji će u punoj snazi zabljesnuti na zajedničkoj humanitarno-edukativnoj večeri koja će se održati 30. listopada u restoranu Cap Aureo u Grand Park Hotelu Rovinj, u čijem su središtu učenici rovinjske Strukovne škole ‘Eugen Kumičić’. Svaki od četiri chefa priredit će jedan slijed jelovnika, a sve u želji da goste povedu na jedinstveno gourmet putovanje najboljim signature dishevima, odabranima vinima, iznimnim doživljajima i vrhunskom uslugom. 


Dodatnu notu posebnosti ove večere donosi i kovač svjetskog glasa Michele Massaro, poznati Talijan čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji svjetski chefovi poput Emanuelea Scarella, Renéa Redzepija i Alaina Ducassea. Upravo je humanitarno-edukativna večera The Signature Dish glavni razlog njegovog prvog službenog posjeta Hrvatskoj, na kojoj će svoju podršku edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova iskazati donacijom noža napravljenog samo za potrebe ovog događaja. Više informacija na internetskoj stranici I-Stra Exclusive.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.3.2024. 12:06:52

Create Account