Lovci lovili divlje, a ubili domaće svinje!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.2.2019. 23:04:30
Lovci lovili divlje, a ubili domaće svinje!

Foto: screenshot

HRT je objavio priču na raini Monty Paythona o sposobnostima pojedinih likova koji sebe nazivaju lovcima.Zbog ubrzanog širenja afričke svinjske kuge koja prijeti i Hrvatskoj, ministarstvo je izdalo naredbu o smanjenju broja divljih svinja do biološkog minimuma. Lovci iz Smilčića kod Zadra koji su krenuli u lov, umjesto u divlje svinje zapucali su po domaćim životinjama. Nažalost, nastradale su vrijedne crne slavonske svinje. 


Prve nevine žrtve najavljenog masovnog odstrela divljih svinja pale su u Smilčiću. Uzrok možda treba potražiti u mjesnom kafiću, gdje se prije hajke dugo nazdravljalo.


Zabuna bi se donekle mogla i opravdati da je stradala samo jedna svinja. No lovci nisu štedjeli streljivo - ubijene su tri velike domaće svinje, a ranjeno šest manjih crnih slavonskih svinja.


Vlasnik je dotrčao čim je čuo pucnjeve, no lovci su pobjegli. Sve što mu je preostalo, bilo je procijeniti štetu, a ona je deset tisuća kuna samo na ubijenim svinjama.


No zapravo ona je mnogo veća jer je ubijena rasplodna stoka. Tko bi bolje od lovaca trebao znati razliku između divljih i domaćih životinja, pita se oštećeni vlasnik Miodrag Orešković.


Ti bi lovci bi sada mogli ostati i bez oružja i bez lovačke dozvole.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.7.2020. 9:27:00

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account