Marketinškim i promotivnim projektima do većeg broja gostiju u 2022.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.11.2021. 15:06:19
Marketinškim i promotivnim projektima do većeg broja gostiju u 2022.

Foto: HTZ

Tijekom drugog dana sajma World Travel Market (WTM), hrvatska se delegacija na čelu s direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem i direktoricom predstavništva HTZ-a u Londonu Darijom Reić susrela s predstavnicima ABTA-e, vodeće britanske udruge putničkih agencija i turoperatora. Kako bi oporavak globalne putničke industrije bio što brži i uspješniji, predstavnici ABTA-e su tijekom sastanka naglasili važnost uzajamne suradnje svih destinacija, odnosno javnog i privatnog sektora, a također se razgovaralo i o važnosti održivog razvoja turizma, ekologije i ekonomske svijesti putnika, odnosno trendovima koji su se tijekom globalne pandemije dodatno nametnuli na britanskom tržištu. 


Sastanci na temu suradnji u 2022. godini održani su i s predstavnicima Euronewsa, europskog kanala vijesti koji se emitira u više od 400 milijuna domova u 160 zemalja, ali i sa predstavnicima Lonely Planeta, globalne putničke platforme koju mjesečno posjeti više od 11 milijuna jedinstvenih korisnika, dok njihova web stranica bilježi oko 32 milijuna mjesečnih pregleda. O promotivnim projektima koji bi dodatno pozicionirali Hrvatsku kao poželjnu i prepoznatljivu turističku destinaciju razgovaralo se i sa predstavnicima Discoverya, kompanije koja u Europi upravlja kanalima Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, Discovery World, Investigation Discovery, Discovery HD, Animal Planet HD, Eurosport i dr.


„Uz promotivne aktivnosti koje samostalno provodimo, u daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao kvalitetne i sigurne turističke destinacije vrlo važnu ulogu imaju i naši strateški partneri s kojima surađujemo na inozemnim tržištima. Ako u narednoj godini želimo iskoristiti sve potencijale koje naša zemlja ima na britanskom, ali i drugim emitivnim tržištima, još više aktivnosti moramo usmjeriti na ciljanu komunikaciju i informiranje ključnih javnosti, ali i na postizanje povoljne i stabilne epidemiološke situacije“, izjavio je direktor Staničić, nadodavši kako će sve popularnije i traženije biti one destinacije koje će se profilirati kao sigurne, dobro organizirane i održive.


Podsjećamo, sajam WTM se ove godine održava u hibridnom obliku, odnosno do 3. studenoga uživo u Londonu, a nakon toga se sajam 8. i 9. studenoga održava u virtualnom izdanju na online platformi sajma. Uz Hrvatsku turističku zajednicu na sajmu uživo svoju ponudu predstavlja i 16 suizlagača iz Hrvatske.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2023. 11:27:09

Create Account