Pas Johnny nanjušio 25 kilograma droge (foto galerija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.6.2020. 12:48:56
Pas Johnny nanjušio 25 kilograma droge (foto galerija)

Foto: PU Dubrovačko - neretvanska

Policija je uz pomoć psa zadala težak udarac narko miljeu zaplijenivši 25 kilograma kokaina, što je najveća zapljena u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina.Policijski belgijski ovčar Johnny kod pojačanog nadzora pograničnog područja na jugu Hrvatske nanjušio drogu - pronađeno je ukupno  24 785 g kokaina čija bi ulična vrijednost dosegla novčani iznos većoj od 17 milijuna kuna, izvijestila je policija na današnjoj konferenciji za novinare.


Tijekom redovne akcije pojačanog nadzora osoba, vozila i robe koju su policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske jučer, 26. lipnja, provodili u suradnji s Carinskom upravom – Službom za mobilne jedinice Dubrovnik u pograničnom području grada Ploča, u vozilu 49-godišnjeg talijanskog državljanina pronađeno je gotovo 25 kg kokaina.


Droga je pronađena u sklopu policijske akcije pojačanog nadzora pograničnog područja čiji je cilj suzbijanje nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta. Vozilo je zaustavljeno na državnoj cesti D-8, oko 11 sati, kada je pregledano službenim psom za detekciju droga koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga.


Zbog sumnje da se u skrivenom dijelu vozila prevozi nepoznata vrsta droge, zatražen je službeni sudski nalog za pretragu, temeljem kojeg je na skrivenom mjestu u unutrašnjosti vozila pronađen 21 paket u kojima se nalazilo ukupno 24 785 g kokaina.


 Pronalazak navedenog kokaina je  najveća pojedinačna zapljena ove vrste droge u posljednjih  20 godina i procjenjuje se da bi njena ulična vrijednost dosegla novčani iznos od 17 do 20 milijuna kuna.


Droga je oduzeta, a 49-godišnji talijanski državljanin uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, po završetku kojeg je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštene proizvodnje i promet drogama“, predan pritvorskom nadzorniku.
Vezane vijesti
Ažurirano: 6.10.2021. 13:06:41

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account