Štrudlafest i ove godine, veći nego ikad i to u blizini Zagreba

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.8.2022. 12:33:56
Štrudlafest i ove godine, veći nego ikad i to u blizini Zagreba

Foto: Promo

Nedaleko Zagreba događa se nešto jakooo slatko! Dođite na Štrudlafest, ove je godine slađi i veći no ikad


 


Vrijeme je za još jedan Štrudlafest, najslađi festival koji svake godine oduševi tisuće ljudi, a posvećen je upravo jednoj od najslasnijih i najdražih slastica – štrudli.


 Ove godine slatka zabava kreće prvi vikend u rujnu, točnije od 2. do 4. rujna. Selo Jaškovo, smješteno između Ozlja i Karlovca, ponovno će postati jedinstveni spoj gastronomije, sporta, kulture, umjetnosti i zabave za velike i malene. Naravno sve to uz slasne štrudle, no ove godine bit će ih više no ikad.


Teško je zamisliti, ali ove godine vas čeka više od stotinu okusa ove slastice, a bit će tu i brojni drugi domaći proizvodi koji će savršeno ugoditi svim vašim nepcima.


 Čekaju vas i gastro radionice s ambasadoricama ali i ostalim majstorima štrudle, a posebna atrakcija ove godine bit će hiža tete Marte te gastro show Tomislava Špičeka, a stižu nam i gosti iz dalekog Nepala.


Najmlađi će i ove godine uživati u čarima Štrudlafesta. Mali štrudloljupci uživat će u poligonu za jahanje, vlakiću, drvenom vrtuljku ali ove godine čeka ih i Rally kids corner. No ni to nije sve! Ove godine ih čeka i adrenalinski HGSS kutak gdje će moći probati ZIP line te sjediti u pravom spasilačkom vozilu. Jedna od glavnih atrakcija ovogodišnjeg festivala jest i jedinstveni labirint u kukuruzu koji će oduševiti najmlađe, ali jednako tako i one starije.


 U likovnoj radionici „Kist i štrudla“ moći ćete oslikavati tanjuriće, imate mogućnost posjetiti ranč sa škotskim govedima, a tu je i Barunova aleja, vožnja u kočiji…


Prekrasan krajolik Jaškova i okolice možete upoznati i na biciklu, čamcu ili konju jer čekaju vas rute Štrudla by bike, Štrudla by boat i Štrudla by horse.


Sve to začinit će i sjajni koncerti jer prvi dan festivala započet će s legendarnim bendom Crvena jabuka, dok će Štrudlafest zatvoriti hit glazbenik Matija Cvek.


Naravno, u sklopu najslađeg festivala i ove godine sudjeluju brojni objekti, pa tako u Tjednu štrudle Karlovačke županije možete uživati i prije i nakon samog Štrudlafesta. Od 29. kolovoza pa sve do 11. rujna okusi štrudle moći će se kušati na čak 40 lokacija, a sve to uz prigodne cijene.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2024. 13:32:13

Create Account