Wine EnoGastro VIP Event u 2023. godini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.11.2022. 9:20:27
Wine EnoGastro VIP Event u 2023. godini

Foto: Arhiva Wine EnoGastro

Već je za godinu 2023. najavljen 7. Wine EnoGastro VIP Event. Događaj je to koji je ponajprije usmjeren je na  restoratere i hotelijere, na HoReCa sektor i turizam ali je zanimljiv i za sve vinoljupce i poklonike dobre hrane.U sljedećoj godini tim agencije Ricerca Mercato koji vodi Dantes Begić  organizira pet evenata:

– Rijeka, hotel Bonavia Plava Laguna, 1. ožujka 2023.

– Novigrad, hotel Rivalmare i Centar za manifestacije, 3. ožujka 2023.

– Split, hotel Amphora, 15. ožujka 2023.

– Zadar, Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, 17. ožujka 2023.

Zagreb, hotel Antunović, 29. ožujka 2023.


Na Wine EnoGastro VIP Eventima u 2022. na  pet evenata bilo je  1800 gostiju iz ugostiteljsko-turističke struke, sudjelovalo je 25 govornika i edukatora s 21 različitom temom, a svoje kuharsko umijeće i specijalitete prezentiralo je  30 chefova – kuharskih majstora. Gosti su se mogli educirati kroz degustaciju 50 različitih lokalnih specijaliteta, koji su bili sljubljeni s vrhunskim vinima.


Ograničen je broj izlagača, a organizator nastoji predstaviti lokalne proizvođače i  lokalnu enogastronomiju.


Edukativni Cooking Show opet će biti humanitaran, na kojem će sudjelovati restorateri i hotelijeri koji žele pokazati humanost i žele pomoći potrebitima.


Glavni ciljevi eventa su edukacija HoReCa sektora (djelatnika – menadžera hrane i pića, konobara, sommeliera, kuhara, barista…) te proizvođača vina i raznih delicija kao i njihovo poslovno povezivanje uz podizanje razine znanja, kvalitete ponude i usluge.


"U 2023. godini na našim eventima imat ćemo puno vrlo lijepih noviteta kao i svake godine, jer smo nepresušni izvor ideja. Naši gosti nas prepoznaju kao jedinstven i drugačiji događaj, a takvi ćemo nastojati i ostati. Ciljano na evente pozivamo restoratere i hotelijere i općenito HoReCa struku, jer nam je cilj educirati ih i povezati s kvalitetnim proizvođačima raznih delicija i proizvoda.


Naš glavni posao su Mystery Guest projekti (Tajni gost) koji nam ukazuju na mane, probleme i nedostatke našeg turizma. Tijekom i ove godine projekti su nam pokazali da moramo raditi na izražaju lokalne ponude, ali i da imamo sve veći problem s kvalitetom usluge na koji već godinama ukazujemo. Sezona je bila jako dobra, a kvalitetu usluge i odnosa prema gostu imali smo na osrednjem nivou. Takvom razinom kvalitete usluge ne smijemo biti zadovoljni već nešto poduzeti. Kroz naše projekte Tajni gost ustanovili smo da u 85% ugostiteljskih objekata (restorana, konoba, bistroa i barova) djelatnici ne pozivaju na ponovni dolazak, a u čak 60% objekata nisu nam se zahvalili na dolasku niti su nas pozdravili na odlasku. To je naša zbilja! Zato našim eventima želimo potaknuti HoReCa sektor na edukacije. Naša ćemo predavanja tim više usmjeriti na edukacije s ciljem podizanja razine kvalitete usluge.


Gosti će moći uživati u enogastronomskim radionicama i prezentacijama koje će voditi vrhunski međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, ugostitelji, barmeni, chefovi i baristi, dok će između predavanja i radionica, svi gosti imati priliku degustirati proizvode ili poslušati prezentacije brojnih vrlo kvalitetnih izlagača te se s njima poslovno povezati i dogovoriti suradnju.


Potporu projektima očekujemo i ove godine od Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, a iznimno važno partnerstvo očekujemo od Hrvatske turističke zajednice, županija i gradova domaćina i njihovih turističkih zajednica, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore", izjavio je organizator Dantes Begić.


 Organizator poziva sve zainteresirane potencijalne partnere i izlagače kao i dosadašnje partnere i izlagače (vino, rakije, meso, pršuti, kobasice, sir, riba, ugostiteljska oprema i proizvođače raznih kvalitetnih proizvoda) koji žele biti dio ovih evenata mogu se obratiti iskazanim interesom i upitom za suradnju  na email: info@dantes.biz


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.2.2023. 12:43:25

Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account