WINE EnoGastro Vip Event u Splitu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 19.3.2022. 17:22:59
WINE EnoGastro Vip Event u Splitu

Foto: Promo

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca.



U splitskom hotelu Amphora 17. ožujka 2022. održan je drugi dio ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event.

Na prostoru u kojem su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda. Vina prehrambene proizvode moglo se kušati, uz  razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova. Tako su poslužena mnoga fina jela kao što su kanapei s bakalarom i tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama. Kušalo se vina izlagača, razne delicija OPG-ova, Cromarisovih, PIK Vrbovca delicija  i jela s Istarskim tartufima.

Kao gosti manifestacije bili su polaznici Veleučilišta Aspire koji su goste nudili s kanapeima s tematikom srednje Dalmacije.

Održane su  radionice za ugostiteljsko-turistički sektor. Sommelier Siniša Koceić predstavio je temu“Zlatarica i Trnjak -princeza i vitez dalmatinske zagore”. 

Vlasnik marketinške agencije ATAUCTUS, Josip Ukalović govorio je o digitalnom marketingu u turizmu i ugostiteljstvu.

Vinska stručnjakinja Manuela Maras i novinarka Sunčana Barušić objasnile su koliko je bitna promocija vina u medijima.

Sommelierka  Mira Šemić dočarala je svijet vina istarske vinarije Prelac.

F&B manager u Hotelima Baška Voda, Renato Todesca govorio je kako funkcionira u hotelima profesionalni odjel nabave hrane i pića.

Mario Majce iz Badela 1862. ponudio je na kušanje nekoliko koktela na bazi Antique Pelinkovca.

 Sommelier Jure Andrijašević imao je temu "Putevi i stranputice modernog gina.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili glavni Chef hotela Amphora Bruno Čuturić i njihov FB Manager Jadran Ćuzela.

Tjekom večere bila su jela od carpaccia od sipe, preko tartara od jadranskih kozica, Cromarisovog fileta brancina sa zelenim bobičastim povrćem do PIK-ovih dugo kuhanih pa pečenih junećih obraza. Jela su pratila vina Cossetto, Prelac, Ščurek, Jakovac, IURIS i  Matić. 

Partneri događanja bili su Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Grad Split, TZG Splita, Hrvatska gosodarska komora,  ŽK Split i Hotel AMPHORA. 

Nakon Splita 24.3.2022. WINE EnoGastro Vip Event održat će u Zagrebu  u hotelu WESTIN.



Vezane vijesti
Ažurirano: 13.4.2024. 13:16:15

Create Account