Wine ViP Eventi održani u Splitu i u Zadru imali humanitarni karakter

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 26.2.2024. 15:15:49
Wine ViP Eventi održani u Splitu i u Zadru imali humanitarni karakter

Foto: Wine ViP Eventa, Zoran Cindrić

U Splitu je za Sanus - Udrugu roditelja djece oboljele i liječene od karcinoma na humanitarnoj večeri i na Wine ViP Eventu sakupljeno je 3.924,58 eura a u Zadru za LIGU protiv raka ZADAR sakupljeno je samo na eventu 1.731,47 eura.



U Splitu 21.veljače, a u Zadru 22.veljače organizirani su  Wine ViP Eventi. Bogati program koji je organizator tim Dantes organizirao, u Splitu je započeo sa panelom o kvaliteti enogastronomije Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske na kojem su gostovali direktorica TZG Splita Alijana Vukšić, pročelnica za turizam Matea Dorčić, zamjenik direktorice TZ SDŽ Joško Stella, ugostiteljski znalac i vlasnik restorana Zrno Soli iz Splita Ivica Vrdoljak, te poseban gost sommelierski prvak Austrije, Suvad Zlatić Suwi uz moderiranje novinarke Sandre Barčot. 

A u Zadru niz edukacija je otvoren degustacijskom radionicom „4 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije“ pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice a predstavljena su vina Mas-vin, Kervin, Bora vina i vina i likeri Fiolić.


Održane  su  i  radionice o važnosti podizanja izvrsnosti usluge, mentorice i stručnjakinje za gostoljubivost Sanje Krmpotić pod nazivom "Gostoljubivost – ključ budućnosti ugostiteljstva i turizma", te savjetnice i edukatorice za customer service, Svjetlane Ranek Franjul o moći emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

 

Od voditeljice ključnih kupaca u Alexander Commercu, Ive Šetine, sudionici su imali priliku čuti sve što trebaju znati o najkvalitetnijim čašama, dok su Franckov barist, Tomislav Mraović i Zoran Trkulja demonstrirali  alternativne metode pripreme kave. 


O Degrassi vinima u Splitu  govorio je Moreno Degrassi a u Zadru Antonio Degrassi, a posebanu pažnju u ovogodišnjem programu izazvala je radionica o Sake-u – japanskom piću, pod vostvom austrijskog sommelierskog prvaka Suvada Zlatića Suwija.


U humanitarnim akcijam sudjelovali su u Splitu hotel Amphora a u Zadru hotel Amare, zatim AlexanderCommerce tvrtka koja je osigurala vrhunske vinske čaše Schott Zwiesel , zatim PIK Vrbovec, Dukat President Hrvatska, restorani Šug, Zrno Soli, Evala, Chefovi i Mastechefovi, svi partneri – izlagači, govornici, svi gosti i uzvanici .

U Splitu je za Sanus - Udrugu roditelja djece oboljele i liječene od karcinoma na humanitarnoj večeri i na Wine ViP Eventu sakupljeno je 3.924,58 eura a u Zadru za LIGU protiv raka ZADAR sakupljeno je samo na eventu 1.731,47 eura. 


Eventi su održani pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, a uspješnoj realizaciji je pridonjeli su i  partneri: Hrvatska turistička zajednica, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica grada Splita, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Zadarska županija, Grad Zadar i TZG Zadra, Obrtnička komnora Zadarske županije, Alexandercommmerce, PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, RB Auto, hoteli Amphora i Amare i Auto Hrvatska Renault.


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.4.2024. 17:07:18

Create Account